#Bakkersvak

Bakery Nexus - Tim - Bakery Institute

Bakery-Nexus-Tim-Bakery-Institute_2-200x300 Tim van Dalen
Bakker bij de Bakkerszonen
Docent bij Bakery Institute

Of ik de column over Bakkersvak wil doen dit jaar? Ik zou er zelf twee dagen als exposant staan en er dus wel iets over kunnen schrijven, dacht ik vooraf. Toen wist ik nog niet dat de beurs voor mij niet veel meer zou zijn dan mijn eigen stand en de route naar het toilet, waarbij ik steeds haastig langs dezelfde exposanten liep. De inspiratie die ik verwacht had op te doen, bleef daardoor zeer beperkt.

Wat doet iemand van deze tijd dan vervolgens om toch een stukje te kunnen schrijven? Die voert hashtag Bakkersvak in de zoekbalk van verschillende sociale media in en bekijkt vervolgens wat er tijdens dat evenement de wereld in is geslingerd. Dat kan een aardig beeld geven. Ik telde een schamele zestig Instagram-foto’s, een handvol tweets op Twitter, een paar Facebook-posts en een door Bakkersvak zelf gemaakte vlog, waarin een dame standhouders interviewt maar waarvan de geluidskwaliteit zo slecht is dat het nauwelijks te verstaan is. Opvallend!

Waar de rest van de wereld alles wat hij mooi, interessant of leuk vindt direct deelt met wie het dan ook maar zien wil, blijven de bakkers steken bij een handjevol berichten. Hoe kan dat? Te druk? Nog niet geland? Maar wat is het jammer! In dit prachtige vak kan zoveel moois worden gedeeld. Ik zelf volg tientallen bakkers vanuit alle windstreken, een bron van inspiratie. Daarom hierbij: kom op bakkers, deel al het moois wat je te delen hebt met ons! Maak een foto van deegstukjes op een bakplaat. Gooi er een leuke filter over en klik share of ga live op het moment dat je de oven leeg trekt… Wie weet verkoop je er nog meer brood door ook.

Dossiers
Lees ook
Traditionele producten in een nieuw jasje!

Traditionele producten in een nieuw jasje!

Tijdens Bakkersvak is het BoulangerieTeam, bestaande uit ervaren en jong talent, aanwezig om u te laten meekijken met de producten die ze maken. Er wordt ingespeeld op de mogelijkheden om te lunchen in de bakkerij door alledaagse producten een moderne twist te geven! Klik hier voor meer informatie

In gesprek met het NBC

In gesprek met het NBC

Op Bakkersvak kunt u uw eigen producten meenemen en laten beoordelen door het NBC. U kunt de gehele dag meekijken met de live keuringen van de keurmeesters tijdens de thema’s: banket producten, kleinbrood of volkoren- en desembrood. Bekijk het programma

Praktische informatie

Praktische informatie

Bakkersvak is op 5 en 6 maart geopend van 10.00 tot 18.00 uur in het Autotron in Rosmalen. Parkeren is gratis. Toegang tot de beurs is enkel mogelijk indien u zich vooraf inschrijft. Schrijf je nu in voor een bezoek met code 1653

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...