#Bakkersvak

Bakery Nexus - Tim - Bakery Institute

Bakery-Nexus-Tim-Bakery-Institute_2-200x300 Tim van Dalen
Bakker bij de Bakkerszonen
Docent bij Bakery Institute

Of ik de column over Bakkersvak wil doen dit jaar? Ik zou er zelf twee dagen als exposant staan en er dus wel iets over kunnen schrijven, dacht ik vooraf. Toen wist ik nog niet dat de beurs voor mij niet veel meer zou zijn dan mijn eigen stand en de route naar het toilet, waarbij ik steeds haastig langs dezelfde exposanten liep. De inspiratie die ik verwacht had op te doen, bleef daardoor zeer beperkt.

Wat doet iemand van deze tijd dan vervolgens om toch een stukje te kunnen schrijven? Die voert hashtag Bakkersvak in de zoekbalk van verschillende sociale media in en bekijkt vervolgens wat er tijdens dat evenement de wereld in is geslingerd. Dat kan een aardig beeld geven. Ik telde een schamele zestig Instagram-foto’s, een handvol tweets op Twitter, een paar Facebook-posts en een door Bakkersvak zelf gemaakte vlog, waarin een dame standhouders interviewt maar waarvan de geluidskwaliteit zo slecht is dat het nauwelijks te verstaan is. Opvallend!

Waar de rest van de wereld alles wat hij mooi, interessant of leuk vindt direct deelt met wie het dan ook maar zien wil, blijven de bakkers steken bij een handjevol berichten. Hoe kan dat? Te druk? Nog niet geland? Maar wat is het jammer! In dit prachtige vak kan zoveel moois worden gedeeld. Ik zelf volg tientallen bakkers vanuit alle windstreken, een bron van inspiratie. Daarom hierbij: kom op bakkers, deel al het moois wat je te delen hebt met ons! Maak een foto van deegstukjes op een bakplaat. Gooi er een leuke filter over en klik share of ga live op het moment dat je de oven leeg trekt… Wie weet verkoop je er nog meer brood door ook.

Dossiers
Lees ook
De Kunst van Brood is een aanrader

De Kunst van Brood is een aanrader

In het Sieraad in Amsterdam is van 8 tot en met 12 mei de tentoonstelling De Kunst van Brood gratis te bezoeken. Voor deze tentoonstelling zijn negen kunstenaars uitgedaagd om ‘iets te doen met brood’. De redactie van Bakkers in Bedrijf bezocht de eerste expositie-dag en raadt iedereen aan om te gaan.

Actie zorgt voor reactie

Actie zorgt voor reactie

Mijn woorden in Bakkers in bedrijf 1 van dit jaar hebben flink wat stof doen opwaaien. Dat was ook de bedoeling: ik vind dat een column spraakmakend hoort te zijn en mensen aan het denken moet zetten.

Relaties opbouwen via social media

Relaties opbouwen via social media

Social selling gaat over het online opbouwen van relaties, waarin jij zelf de hoofdrol speelt. Niet je logo, je product of je functie, maar jij. Dus: wie ben je en wat is jouw verhaal?

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.