Allemans vriend is iedermans nar

Silvia van Nieuwland

Wie aan lekker brood denkt, denkt aan een puur ambachtelijk brood, van de bakker. Krakend vers, soms nog warm uit de oven, met een knapperige korst. Kortom, een mooi en eerlijk brood. Zo lekker, dat je graag nóg een boterham wil. Verkocht door een vriendelijke verkoper m/v die je als gast behandelt en niet als nummer. Het ambacht bepaalt mijns inziens het goede imago van brood. En daar lift de industrie op mee.

Inmiddels weten we natuurlijk ook dat er met brood uit industriële ovens weinig mis is. Daarnaast kan de industrie door schaal­vergroting brood een stuk goedkoper aan­bieden. Industrie en supermarkt zijn samen ook prima in staat om mooie concepten neer te zetten. Ze hebben daarnaast het voordeel van onestopshopping. Maar… supermarkten en industrie doen niet voor niets hun uiterste best om op een warme bakker te lijken. Ze missen dus blijkbaar wel iets!

Kiezen

Afgezien van het feit dat ambachtelijk brood uren later uit de oven komt, zit er een verhaal achter elk ambachtelijk bedrijf. De kunst is alleen dat verhaal goed over de bühne te krijgen. Keuzes maken speelt hierin een cruciale rol. Want allemans vriend is iedermans nar. Wie kiest, wordt daar uiteindelijk gelukkiger van.

De moeilijkheid van het kiezen zit hem vaak in de angst om een foute keuze te maken, om te falen en soms ook om anderen teleur te stellen. Het gevolg is dat keuzes worden uitgesteld, er lang getwijfeld wordt of erger, dat de keuze helemaal niet wordt gemaakt en er geen beslis­singen vallen. Keuzes maken is onderdeel van het leven. Zodra je een keuze maakt, kun je ergens aan beginnen en blijf je niet eindeloos je energie in twijfel stoppen en de balans opmaken over wat nou de beste keuze is.

Stofkam

Stap uit het ‘grijze midden’. Ga met de stofkam door uw bedrijf, kijk open en eerlijk naar wat er beter kan en pak dat aan! Of het nu het winkel­beeld is dat nodig op de schop moet, de gast­vrijheid van het verkoopteam dat beter kan, het uitgebreide desemassortiment dat u altijd al wilde aanbieden maar wat er nooit van is gekomen, een frisse aanpak van sociale media of samenwerking met andere lokale ondernemers die u al jaren van de grond wilt krijgen. Het maakt niet uit, maar doe het!

Trouw

Uw klanten zijn trouw. Zo trouw dat ik ze nog steeds geduldig zie wachten op anderhalve meter afstand, zelfs als het regent. Gezellig keuvelend onder de gastvrij aan­geboden paraplu. Zij verdienen het dat hun eigen bakker keuzes maakt. Niet alleen door geld gedreven, maar door het hogere doel van bouwen aan een fantas­tische sector. Met mooie mensen, geweldige bedrijven en producten waar we blij van worden.

Beko Advies logo_250

Silvia van Nieuwland is Bedrijfsadviseur en BU Manager bij Beko Advies
s.v.nieuwland@beko-advies.nl
tel.: 06 – 519 903 36
www.beko-advies.nl

Dossiers
Lees ook
'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer...

Wat doet corona met de broodverkoop?

Wat doet corona met de broodverkoop?

In 2019 groeide het broodvolume in Nederland sinds lange tijd weer licht, zo liet het NBC aan de hand van de laatste broodcijfers zien. In hoeverre haalt corona een streep door deze groene cijfers? En zet deze trend de komende jaren door?

Belastingdienst geeft vijf tips voor de btw-aangifte

Belastingdienst geeft vijf tips voor de btw-aangifte

Ondernemers moeten uiterlijk 31 januari hun btw-aangifte over het vierde kwartaal indienen bij de Belastingdienst. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...