Het vak

Beleving bij Nobel’s Brood

Nobel's brood

Vijf jaar geleden startten Sander en Willemijn Nobel hun bakkerij in de Grotekerksbuurt in Dordrecht. Destijds was het onontgonnen gebied voor ondernemers, maar tegenwoordig bruist het van levendigheid. Willemijn noemt het de perfecte plek. “Op zondag staan de mensen hier in rijen voor de deur. Ze nemen een koffie terwijl ze op hun beurt wachten. Vaak wordt het wachten een doel op zich: de stoepranden zitten vol en vaste klanten maken een wekelijks praatje met elkaar. Iedereen wil onderdeel zijn van de beleving.”

Beleving

Beleving is het uitgangspunt van het echtpaar. “Wij willen iedereen hetzelfde gevoel geven dat je ook op vakantie in Frankrijk hebt: even naar de bakker voor een mooi Frans landbrood en onderdeel zijn van de beleving aldaar.”

Nobel’s Brood

Zowel Sander als Willemijn volgden de hotelschool en gingen eerst op andere plekken in de horeca aan de slag. De droom was echter een eigen onderneming. Dit werd Nobel’s Brood. “We zagen veel mooie bakkerszaken opkomen en misten dat nog in Dordrecht, waar we zelf wonen”, vertelt Willemijn. Het brood is afkomstig van Bakkerij Bartels. Het wordt half gebakken aangeleverd en in de winkel afgebakken.

Lokale producten

Naast brood, brownies, eierkoeken en appeltaart verkopen Sander en Willemijn ook broodgerelateerde producten, zoals beleg, wijn, eieren en melk. Alles komt zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Kwaliteit en smaak geven de doorslag. Achterin de winkel is een ruimte met twintig zitplaatsen waar ondergeschikte horeca wordt aangeboden. Er worden eenvoudige gerechten geserveerd, zoals een boterham met kaas en een kop koffie.

Koffie

Het echtpaar begon met koffie-to-go om klanten te trekken. Willemijn raad iedere bakker aan om met koffie te starten. “Het is product-ondersteunend en er valt echt omzet mee te behalen. Mits je het goed doet en de juiste keuzes maakt.”

Meer weten over Nobels Brood? Lees dan het complete artikel in Bakkers in bedrijf 8-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan!

Deel dit artikel

Verwante dossiers: