Nieuws

Aan de hand van diverse bedrijfsonderzoeken actualiseerde Beko Advies de ervaringscijfers productiviteit en loonkosten voor het ambachtelijke brood- en banketbakkersbedrijf. De resultaten publiceert Beko Advies deze week in de nieuwsbrief ‘Beheersing van loonkosten en productiviteit 2018’. Deze wordt exclusief aan alle leden van Beko Coöperatie verstuurd.

In deze publicatie staan de gegevens voor respectievelijk winkel, broodbakkerij, banketbakkerij en het overallcijfer (omzet/alle uren). Een tabel geeft de in totaliteit betaalde loonkosten als percentage van de omzet weer.

Beko Advies vindt het belangrijk dat bakkers de productiviteit en loonkosten van hun bedrijf aan de hand van deze gegevens tegen het licht houden. Loonkosten zijn en blijven de grootste kosten in een ambachtelijk bakkersbedrijf. In 99 van de 100 gevallen zijn deze bepalend voor het wel of niet goed renderen daarvan. Met uren kunnen bakkers loonkosten (en winst) sturen. Niet bijsturen betekent bij het onder druk komen van omzetten direct inleveren van winst (tenzij de brutowinstmarge voldoende toeneemt).

Meer informatie: Beko Advies BV

Deel dit artikel

Verwante dossiers: