Voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen

Easyfairs_Bakkersvak

De 8e editie van Bakkersvak staat alweer voor de deur. Het belangrijkste evenement voor de bakkerijsector is een nieuwe weg ingeslagen met een frisse uitstraling. Easyfairs, beursorganisator van Bakkersvak, wil content bieden die vooruitstrevend is, maar die de bezoeker vooral ook praktische handvaten biedt om de komende jaren tegemoet te gaan. De nieuwe slogan ‘voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen’ sluit hier perfect op aan.

Volop inspiratie

Naast de ‘dinsdag-uitbreiding’ en nieuwe huisstijl, wordt ook het programma opgefrist en uitgebreid. Zo zijn er dit jaar vier nieuwe theaters toegevoegd: het Inspiratorium, de Open Bakkerij in samenwerking met het Bakery Institute, het Grondstoffentheater en café Onderneem. 

In het Inspiratorium worden hippe foodconcepten getoond in een marktopstelling met verschillende foodtrucks en pop-up stores. De Open Bakkerij is een initiatief van het Bakery Institute, hier kun je als student zelf aan de slag onder leiding van afgestudeerden die actief zijn in het vak. De bezoeker kan hier rustig binnenlopen om te horen wat anderen drijft om het bakkersvak te kiezen. In het Grondstoffentheater geven experts hun tips en tricks over het gebruik van specifieke grondstoffen. In café Onderneem worden professionals door prominente sprekers meegenomen in alle thema’s rondom ondernemen. Met deze nieuwe platformen biedt het programma écht voor ieder wat wils: voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen.

Terugkerende elementen

Natuurlijk staan ook dit jaar het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam weer klaar op het Belevenisplein, om de bezoeker te voorzien van inspirerende workshops met innovatieve technieken. Dit gebeurt allemaal binnen het thema ‘Guilty Pleasures’. Het Nederlands Patisserie Team grijpt Bakkersvak dit jaar wederom aan om de 20e editie van de prestigieuze Dutch Pastry Award te organiseren. Dit jaar moet aanstormend talent zich bewijzen binnen het thema ‘Heroes’.

Tot slot keert het segment IJs terug. Door het overdonderende succes van vorig jaar is besloten deze branche een vaste plek op de beursvloer te geven.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn van 10.00 tot 17.00 geopend. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

Lees ook
Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

südback 2019: lekkere geuren alom

südback 2019: lekkere geuren alom

In de hallen verspreiden zich lekkere geuren, smaak, kwaliteit en ambacht gaan hand in hand met genot, technische innovaties en actuele trends: de südback die van 21 tot 24 september 2019 wordt gehouden, staat vast genoteerd op de kalenders van het bakkersgilde. Dan wordt de beurs in Stuttgart weer het brancheverzamelpunt van het bakkers- en banketbakkersambacht....

Eerste masterclass Frank Haasnoot in Nederland

Eerste masterclass Frank Haasnoot in Nederland

“Voor de Nederlandse branche is het goed dat hij weer in Nederland is.” Afgelopen weekend volgden twaalf bakkers de eerste masterclass van patissier Frank Haasnoot op Nederlandse bodem, bij het Bakery Institute in Zaandam.