Voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen

Easyfairs_Bakkersvak

De 8e editie van Bakkersvak staat alweer voor de deur. Het belangrijkste evenement voor de bakkerijsector is een nieuwe weg ingeslagen met een frisse uitstraling. Easyfairs, beursorganisator van Bakkersvak, wil content bieden die vooruitstrevend is, maar die de bezoeker vooral ook praktische handvaten biedt om de komende jaren tegemoet te gaan. De nieuwe slogan ‘voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen’ sluit hier perfect op aan.

Volop inspiratie

Naast de ‘dinsdag-uitbreiding’ en nieuwe huisstijl, wordt ook het programma opgefrist en uitgebreid. Zo zijn er dit jaar vier nieuwe theaters toegevoegd: het Inspiratorium, de Open Bakkerij in samenwerking met het Bakery Institute, het Grondstoffentheater en café Onderneem. 

In het Inspiratorium worden hippe foodconcepten getoond in een marktopstelling met verschillende foodtrucks en pop-up stores. De Open Bakkerij is een initiatief van het Bakery Institute, hier kun je als student zelf aan de slag onder leiding van afgestudeerden die actief zijn in het vak. De bezoeker kan hier rustig binnenlopen om te horen wat anderen drijft om het bakkersvak te kiezen. In het Grondstoffentheater geven experts hun tips en tricks over het gebruik van specifieke grondstoffen. In café Onderneem worden professionals door prominente sprekers meegenomen in alle thema’s rondom ondernemen. Met deze nieuwe platformen biedt het programma écht voor ieder wat wils: voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen.

Terugkerende elementen

Natuurlijk staan ook dit jaar het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam weer klaar op het Belevenisplein, om de bezoeker te voorzien van inspirerende workshops met innovatieve technieken. Dit gebeurt allemaal binnen het thema ‘Guilty Pleasures’. Het Nederlands Patisserie Team grijpt Bakkersvak dit jaar wederom aan om de 20e editie van de prestigieuze Dutch Pastry Award te organiseren. Dit jaar moet aanstormend talent zich bewijzen binnen het thema ‘Heroes’.

Tot slot keert het segment IJs terug. Door het overdonderende succes van vorig jaar is besloten deze branche een vaste plek op de beursvloer te geven.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn van 10.00 tot 17.00 geopend. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

Lees ook
Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak, laat de grondstofleverancier weten.

Chocolade Intens

Chocolade Intens

Dit jaar hebben we als thema voor Bakkersvak ‘Guilty Pleasure’ en chocolade is de ultieme ‘guilty pleasure’. Elke demo op de beurs in Gorinchem staat in het teken van ‘stiekem genieten’ en om dit thema kracht bij te zetten in dit nummer een recept met veel chocolade. Recept: Nederlands Patisserie Team/Carlo Midiri...

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

De achtste editie van vakbeurs Bakkersvak in combinatie met IJs zit er weer op. Dit jaar duurde deze vakbeurs voor het eerst drie dagen. “Het was een geslaagde editie!", aldus Event Manager Bakkersvak Corine Visser. "We hebben elkaar volop mogen inspireren, praktische handvaten mogen aanreiken en bovenal elkaar een kijkje in de toekomst...