Voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen

Easyfairs_Bakkersvak

De 8e editie van Bakkersvak staat alweer voor de deur. Het belangrijkste evenement voor de bakkerijsector is een nieuwe weg ingeslagen met een frisse uitstraling. Easyfairs, beursorganisator van Bakkersvak, wil content bieden die vooruitstrevend is, maar die de bezoeker vooral ook praktische handvaten biedt om de komende jaren tegemoet te gaan. De nieuwe slogan ‘voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen’ sluit hier perfect op aan.

Volop inspiratie

Naast de ‘dinsdag-uitbreiding’ en nieuwe huisstijl, wordt ook het programma opgefrist en uitgebreid. Zo zijn er dit jaar vier nieuwe theaters toegevoegd: het Inspiratorium, de Open Bakkerij in samenwerking met het Bakery Institute, het Grondstoffentheater en café Onderneem. 

In het Inspiratorium worden hippe foodconcepten getoond in een marktopstelling met verschillende foodtrucks en pop-up stores. De Open Bakkerij is een initiatief van het Bakery Institute, hier kun je als student zelf aan de slag onder leiding van afgestudeerden die actief zijn in het vak. De bezoeker kan hier rustig binnenlopen om te horen wat anderen drijft om het bakkersvak te kiezen. In het Grondstoffentheater geven experts hun tips en tricks over het gebruik van specifieke grondstoffen. In café Onderneem worden professionals door prominente sprekers meegenomen in alle thema’s rondom ondernemen. Met deze nieuwe platformen biedt het programma écht voor ieder wat wils: voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen.

Terugkerende elementen

Natuurlijk staan ook dit jaar het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam weer klaar op het Belevenisplein, om de bezoeker te voorzien van inspirerende workshops met innovatieve technieken. Dit gebeurt allemaal binnen het thema ‘Guilty Pleasures’. Het Nederlands Patisserie Team grijpt Bakkersvak dit jaar wederom aan om de 20e editie van de prestigieuze Dutch Pastry Award te organiseren. Dit jaar moet aanstormend talent zich bewijzen binnen het thema ‘Heroes’.

Tot slot keert het segment IJs terug. Door het overdonderende succes van vorig jaar is besloten deze branche een vaste plek op de beursvloer te geven.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn van 10.00 tot 17.00 geopend. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

Het Nederlands BoulangerieTeam gaat door naar het WK Boulangerie 2020. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels wisten zich hiervoor te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het hart van Parijs. Het WK Boulangerie 2020 vindt plaats tijdens Europain 2020. Het Nederlandse team behaalde in Parijs de tweede plaats, achter Frankrijk...

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zeeuwse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.