Voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen

Easyfairs_Bakkersvak

De 8e editie van Bakkersvak staat alweer voor de deur. Het belangrijkste evenement voor de bakkerijsector is een nieuwe weg ingeslagen met een frisse uitstraling. Easyfairs, beursorganisator van Bakkersvak, wil content bieden die vooruitstrevend is, maar die de bezoeker vooral ook praktische handvaten biedt om de komende jaren tegemoet te gaan. De nieuwe slogan ‘voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen’ sluit hier perfect op aan.

Volop inspiratie

Naast de ‘dinsdag-uitbreiding’ en nieuwe huisstijl, wordt ook het programma opgefrist en uitgebreid. Zo zijn er dit jaar vier nieuwe theaters toegevoegd: het Inspiratorium, de Open Bakkerij in samenwerking met het Bakery Institute, het Grondstoffentheater en café Onderneem. 

In het Inspiratorium worden hippe foodconcepten getoond in een marktopstelling met verschillende foodtrucks en pop-up stores. De Open Bakkerij is een initiatief van het Bakery Institute, hier kun je als student zelf aan de slag onder leiding van afgestudeerden die actief zijn in het vak. De bezoeker kan hier rustig binnenlopen om te horen wat anderen drijft om het bakkersvak te kiezen. In het Grondstoffentheater geven experts hun tips en tricks over het gebruik van specifieke grondstoffen. In café Onderneem worden professionals door prominente sprekers meegenomen in alle thema’s rondom ondernemen. Met deze nieuwe platformen biedt het programma écht voor ieder wat wils: voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen.

Terugkerende elementen

Natuurlijk staan ook dit jaar het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam weer klaar op het Belevenisplein, om de bezoeker te voorzien van inspirerende workshops met innovatieve technieken. Dit gebeurt allemaal binnen het thema ‘Guilty Pleasures’. Het Nederlands Patisserie Team grijpt Bakkersvak dit jaar wederom aan om de 20e editie van de prestigieuze Dutch Pastry Award te organiseren. Dit jaar moet aanstormend talent zich bewijzen binnen het thema ‘Heroes’.

Tot slot keert het segment IJs terug. Door het overdonderende succes van vorig jaar is besloten deze branche een vaste plek op de beursvloer te geven.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn van 10.00 tot 17.00 geopend. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

Lees ook
Bakkersvak dé plek voor makers én inkopers

Bakkersvak dé plek voor makers én inkopers

Wil je in de foodbranche onderscheidend zijn met de lekkerste, meest smaakvolle producten voor je klant? Wil jij het beste en het lekkerste brood, banket, fijne patisserie, ambachtelijk ijs of chocolade maken óf inkopen? Dan is er gelukkig één landelijk moment om inspiratie op te doen: vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak. Dit jaar vindt...

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

WK Boulangerie, de finale

WK Boulangerie, de finale

Zondagochtend 12 januari om 5.00 was het zover. Het Nederlandse team, dat bestond uit Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som, moest aantreden voor het WK Boulangerie. De mannen zijn tevreden met wat ze hebben neergezet. Verder is het afwachten tot 14 januari. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt