Vier tips om jouw bakkerij tot een eetpaleis om te toveren

23 september 2024 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat een hoop mensen rond lunchtijd buiten zijn. Niet alleen om de werk- of schooldag met een beetje beweging te breken. Maar ook en misschien wel vooral om wat lekkers te eten. Een warme hap, een koude hap of een combinatie van die twee, je ziet van alles. Worden er in jouw bakkerij al broodjes, panini’s en andere gerechten verkocht? De markt is er, waardoor je zo goed als gegarandeerd bent van een stijging van de omzet. De tips uit dit artikel gaan je het laatste zetje geven.

Investeer in de juiste spullen

Dit is een klein beetje afhankelijk van hoe groots je het wilt aanpakken. Maar ook als je het kleinschalig wilt houden, is het goed om professionele apparatuur te hebben. Dit maakt de bereiding makkelijker en geeft je zaak de uitstraling die klanten aantrekt. Dan kun je denken aan een koelkast, vaatwasser en combisteamers. Een bedrijf als Profkitchen verkoopt dit allemaal. Nu is het niet verplicht om je apparatuur bij hetzelfde merk te kopen, maar met het oog op onderhoud (en eventuele kortingen!) kan dit zeker geen kwaad.

Wees uniek, maar niet te

Het is altijd goed om op te vallen. Je klanten moeten weten waarom ze bij jou hun lunch kopen. Dit hoef je ook niet te overdrijven. Uniek zijn is goed, maar kom niet aan met alleen maar ingewikkelde namen van belegde broodjes. Iemand die een broodje kaas bestelt, heeft daar behoefte aan. Houd het dan ook simpel. Je bent er al door bijvoorbeeld twee of drie keuzes in je menu uniek te maken. Geef ze de naam van je zaak en zorg voor een speciale samenstelling. Dan onderscheid je je al.

Onderhoud en schoonmaak zijn minstens zo belangrijk

Een aspect dat niet onderschat mag worden, is het onderhoud. En tegelijkertijd de schoonmaak. Dit zijn voor de meesten niet de leukste klussen, maar het moet wel gebeuren. Niet alleen voor de uitstraling van je zaak, maar ook voor de hygiëne van je medewerkers en klanten en voor de levensduur van je apparatuur. Ook hier is het weer handig om voor één leverancier te kiezen. Om het voorbeeld van Profkitchen aan te houden. Stel dat je een oven van een specifiek merk koopt, dan kun je meteen reinigingstabletten van datzelfde merk aanschaffen. Dit komt de levensduur alleen maar ten goede.

Een plek om te eten (of juist niet)

Tot slot is het goed om de vraag te stellen of er in jouw zaak gegeten kan worden. Of juist niet? Kies je hiervoor, dan heb je een vergunning nodig. En je moet er rekening mee houden dat er wat meer rumoer is in je zaak, zeker rond lunchtijd. Aan de andere kant zorgt dit meteen weer voor meer sfeer. Er zijn duidelijke voor- en nadelen. De afweging mag je zelf maken.

Altijd op de hoogte blijven?