Video oliebollensysteem Beko Techniek

Onlangs breidde Beko Techniek de traditionele lijn oliebollenbakapparaten uit met een geautomatiseerd doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Samen met Royal Smilde (Natura Olie) en AB Mauri (oliebollenmix) maakte de organisatie een video over het oliebollenbakproces, techniek, grondstoffen en tips.

Met het nieuwe systeem worden de manden automatisch, volgens een van te voren ingesteld tijdsinterval, doorgeschoven tot aan het eind van de oliebollenbaklijn en daar weer geautomatiseerd uitgenomen. De manden worden op een verlengde uitlektafel geplaatst, waar ze een langere rusttijd krijgen dan wanneer ze meteen gelost worden in een krat. Voordelen zijn volgens Beko onder andere het behoud van vorm, volume en luchtigheid, er is minder olie nodig en minder personeel.

De doseermachine Unidos wordt voorzien van een speciale besturingsunit voor het doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Dit kan bij reeds aanwezige en bij nieuwe Unidos-doseermachines. Deze besturingsunit is met opzet aan de zijzijde van de Unidos doseermachine geplaatst, zodat de unit niet vervuild wordt door olie.

Lees ook
Beko Techniek en VoorDeeg introduceren Voortissimo®

Beko Techniek en VoorDeeg introduceren Voortissimo®

Per 17 mei aanstaande starten Beko Techniek en VoorDeeg een nieuw concept genaamd Voortissimo®, het merk waaronder advies, kennis, trainingen, creativiteit, processen en machines voor de bereiding van unieke broodproducten op basis van verschillende soorten zelfbereide voordegen samengebracht worden. Door gebruik te maken van Voortissimo® kan iedere...

Uitslag Oliebollentestonline 2021

Uitslag Oliebollentestonline 2021

De provinciewinnaars van de Oliebollentestonline 2021 zijn bekend. De oliebollen van de Zuid-Hollandse Gebakkraam Nico Sterrenberg kregen de beste beoordeling van de jury, een 10.

Nijkamp prolongeert eerste plaats oliebollencompetitie Echte Bakkers

Nijkamp prolongeert eerste plaats oliebollencompetitie Echte Bakkers

Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten mag zich wederom de beste oliebollenbakker noemen. Evenals vorig jaar kwam hij als beste uit de bus in de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Al 13 jaar op rij staat Martin in de top drie en ieder jaar weer weet hij zich te motiveren om het nog beter te doen.