Video oliebollensysteem Beko Techniek

Onlangs breidde Beko Techniek de traditionele lijn oliebollenbakapparaten uit met een geautomatiseerd doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Samen met Royal Smilde (Natura Olie) en AB Mauri (oliebollenmix) maakte de organisatie een video over het oliebollenbakproces, techniek, grondstoffen en tips.

Met het nieuwe systeem worden de manden automatisch, volgens een van te voren ingesteld tijdsinterval, doorgeschoven tot aan het eind van de oliebollenbaklijn en daar weer geautomatiseerd uitgenomen. De manden worden op een verlengde uitlektafel geplaatst, waar ze een langere rusttijd krijgen dan wanneer ze meteen gelost worden in een krat. Voordelen zijn volgens Beko onder andere het behoud van vorm, volume en luchtigheid, er is minder olie nodig en minder personeel.

De doseermachine Unidos wordt voorzien van een speciale besturingsunit voor het doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Dit kan bij reeds aanwezige en bij nieuwe Unidos-doseermachines. Deze besturingsunit is met opzet aan de zijzijde van de Unidos doseermachine geplaatst, zodat de unit niet vervuild wordt door olie.

Lees ook
Samenwerking Beko Techniek en Fritsch-Multivac

Samenwerking Beko Techniek en Fritsch-Multivac

Beko Techniek en Multivac hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend over het Duitse merk Fritsch. Fritsch is een van de marktleiders op het gebied van deegoplossingen en onderdeel van Multivac. Beko Techniek verkrijgt de exclusieve vertegenwoordiging voor ambachtelijke en semi-industriële bakkerijen in Nederland en Multivac voor industriële bakkerijen.

Populaire berichten in het vierde kwartaal 2020

Populaire berichten in het vierde kwartaal 2020

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van oktober, november en december.

Martin Nijkamp pakt na drie jaar weer het goud bij de oliebollencompetitie van de Echte Bakkers

Martin Nijkamp pakt na drie jaar weer het goud bij de oliebollencompetitie van de Echte Bakkers

Al 12 jaar op rij staat Martin Nijkamp uit Holten in de top drie van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Dit jaar wederom als nummer één. Op de voet gevolgd door Steenbergen die vorig jaar derde werd en ook al 6 jaar achter elkaar een top oliebol inlevert. De verrassing van dit jaar is Verdeuzeldonk, De Echte Bakker uit Wanssum...