Onlangs breidde Beko Techniek de traditionele lijn oliebollenbakapparaten uit met een geautomatiseerd doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Samen met Royal Smilde (Natura Olie) en AB Mauri (oliebollenmix) maakte de organisatie een video over het oliebollenbakproces, techniek, grondstoffen en tips.

Met het nieuwe systeem worden de manden automatisch, volgens een van te voren ingesteld tijdsinterval, doorgeschoven tot aan het eind van de oliebollenbaklijn en daar weer geautomatiseerd uitgenomen. De manden worden op een verlengde uitlektafel geplaatst, waar ze een langere rusttijd krijgen dan wanneer ze meteen gelost worden in een krat. Voordelen zijn volgens Beko onder andere het behoud van vorm, volume en luchtigheid, er is minder olie nodig en minder personeel.

De doseermachine Unidos wordt voorzien van een speciale besturingsunit voor het doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Dit kan bij reeds aanwezige en bij nieuwe Unidos-doseermachines. Deze besturingsunit is met opzet aan de zijzijde van de Unidos doseermachine geplaatst, zodat de unit niet vervuild wordt door olie.

Altijd op de hoogte blijven?