Vergheten Graenen; voor momenten die je bijblijven

Vergheten Graenen_Koopmans

Het lekkerste brood maak je met de beste natuurlijke ingrediënten. Royal Koopmans introduceert Vergheten Graenen: eeuwenoude granen met een oude historie binnen de broodcultuur, in een modern jasje gestoken. Het is dé nieuwe generatie brood om een onderscheidend en smaakvol assortiment neer te zetten voor de ambachtelijke bakker. En dat proef je!

Vergheten Graenen al eeuwen op z’n best

De geschiedenis van de Vergheten Graenen gaat duizenden jaren terug in de tijd. De oorsprong van de Vergheten Graenen ligt in de zogenoemde “Vruchtbare Halvemaan” in Zuid-West-Azië. De meest oude gevonden broodresten tot nu toe zijn 14.000 jaar oud. De Vergheten Graenen behoren dus al eeuwen tot onze broodgeschiedenis. Wat blijkt: de moderne consument hecht veel waarde aan de eigenschappen van deze vergeten granen. Het is namelijk heel duurzaam, bevat natuurlijke en gezonde ingrediënten, speelt in op het toenemende aantal eetmomenten per dag, is geschikt voor desem (wat al jaren hipper dan ooit is), en vertelt een verhaal dat de moeite waard is. Daarnaast sluit het naadloos aan op de behoefte om te genieten van warme, gezellige, nostalgische momenten met hun naasten (enjoyment).

Herontdek de Vergheten Granen

De Vergheten Graenen zijn de voorouders van onze huidige granen. Royal Koopmans heeft 4 authentieke granen geselecteerd die stuk voor stuk heel puur zijn en karakteristieke smaken bevatten die onweerstaanbaar lekker zijn. Herontdek de granen en laat je inspireren om een onderscheidend assortiment neer te zetten.

Emmer
Stamt af van wilde eenkoorn en geitenoog en is de voorganger van de huidige zachte  tarwe. Emmer geeft het brood een licht kruidige smaak. 

Khorasan
Voegt een rijke, lichte nootachtige smaak aan het brood toe. 

Rotkorn
Geeft een robuuste, nootachtige smaak aan het brood. De graankorrel is roodbruin van  kleur en dat zie je duidelijk terug in het brood!

Rogge
Stamt af van wilde rogge grassen. De roggekorrels zijn lang en grijsblauw tot geel van  kleur en bevatten veel vezels en kalium. Rogge geeft het brood extra malsheid en spekkigheid mee.

Brood met een eigen verhaal

Het vakmanschap van de bakker komt volledig tot zijn recht aangezien Vegheten Graenen

invloed hebben op de kneedeigenschappen, bakaard en het volume. Een uitgelezen kans voor de bakker om zich met een ambachtelijk assortiment te onderscheiden.

Maximaal gemak en bakvrijheid

De Prémax Vergheten Graenen is een hoogwaardige meergranenmix dat volgens het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en Brood voldoet aan de eisen om er meergranen producten van te maken. Deze Prémax Vergheten Graenen is geschikt voor een breed ambachtelijk assortiment: grootbrood, kleinbrood, stokbrood en desembrood.