Na lang op de rem te hebben gestaan, willen consumenten er dit jaar met kerst uithalen wat erin zit. Eindelijk weer ongecompliceerd samen zijn en genieten van culinaire verwennerij, ook van de bakker! Het mag dit jaar daarom allemaal extra feestelijk.

De verwachting is dat veel mensen, na een periode van beperking, dit jaar helemaal zullen gaan voor een uitbundige kerst. Dat betekent veel verschillende eetmomenten: van brunch tot diner, eindelijk weer echt samen met familie en vrienden. Als bakker is het slim om hiervan te profiteren en je goed voor te bereiden. Onder meer met een gevarieerd assortiment, met een hoog verwengehalte. Extra luxe producten zullen dit jaar zeker in de smaak vallen.

Nieuw jasje

Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele, ging aan de slag met het kerstthema. Hij stak onder meer een Franse klassieker in een nieuw jasje: de éclair, die in Nederland steeds populairder wordt. “Ik voorzag onze éclairs van Banquet d’Or van een ‘kersttopping’. Als lichtere variant bedacht ik mini-éclairs. Die zijn heel geschikt voor de feestdagen, want er moet natuurlijk nog meer gegeten worden. Ook deze hebben een feestelijke uitstraling.” De éclairs zijn snel te ontdooien, wat de bakker kostbare tijd bespaart in de drukke decembermaand.

Kerstcroissant

Maurice Damen_foto vandemoortele

Als je eens wat anders wilt aanbieden dan de gewone croissant, is de ‘croissantkroon’ een feestelijk alternatief (zie recept). Die kun je naar eigen inzicht mooi de­coreren en is leuk om te verkopen. Maurice: “De Banquet d’Or Roomboter Croissant is heel geschikt om de croissantkroon te maken en werkt makkelijk af. Bovendien is dit product – niet onbelangrijk – als beste getest in Frankrijk.”

Voor heerlijke kerstkoekjes raadt Maurice de St-Allery Revolution Butter Blend aan. “Met een constante kwaliteit en dito smeltprofiel het hele jaar door, zonder seizoensvariaties. Met cacao en sjablonen geef je de koekjes een fraaie kerstuitstraling. Een kleine moeite, met veel resultaat.”

Ook aan hartige snacks is gedacht: “Deze lange kaastwisters met ragoutvulling zijn een leuke aanvulling voor aan tafel, of tussendoor. Het is weer eens wat anders dan de bekende kaastwister.” De twisters maak je met de Banquet d’Or Roomboter Korstdeegplak. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en af te bakken, zodat je ze altijd vers kunt verkopen.

Vandemoortele_logo klein

Vandemoortele Nederland
Tel.: 036 – 52 297 42
bakkerij.nl@vandemoortele.com

 

Altijd op de hoogte blijven?