Rolbeslag op basis van een soezenbeslag

31 maart 2025 partner content FrieslandCampina
BEDRIJFINFORMATIE | Swiss Rolls: een product dat met zijn transparante uitstraling direct laat zien wat-ie allemaal in huis heeft. Rationeel te maken, op basis van één recept met ingrediënten die je als bakker altijd wel in huis hebt.

Alles begint met een soezenbeslag: een mengsel van gesmolten boter en bloem, dat wordt verwarmd. De bloem wordt volledig gehydrateerd en verwarmd, wat de cake een zachte en fijne structuur geeft. 

Lekker stevig

Eiwitten worden apart opgeklopt met maïzena voor extra stabiliteit en daarna voorzichtig door het soezenbeslag gevouwen. Dit zorgt voor en luchtige structuur, zonder dat er veel volumeverlies optreedt. De cake blijft licht, maar heeft een goede stevigheid. 

Mals en flexibel

Doordat de bloem goed gehydrateerd is, blijft de cake malser dan andere cakebeslagen. Dit draagt bij aan de flexibiliteit van de cake bij het oprollen. Een rolbeslag op basis van een soezenbeslag is dus ideaal voor een opgerolde cake als de Swiss Roll. Het biedt de perfecte combinatie van de malsheid van een soes en de luchtigheid van een beslag.

DebicSwissRolls_A003495_A003528 (© FrieslandCampina)

DebicSwissRolls_A003510 (© FrieslandCampina)

Elk seizoen heeft zijn eigen rol

Met verschillende ingrediënten en uitvoeringen maak je Swiss Rolls die passen bij ieder seizoen en elke feestdag. Een Swiss Roll heeft een goed basisrecept nodig. Heb je dat recept eenmaal in je vingers, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Door te variëren met de kenmerkende smaken van ieder jaargetijde steek je je Swiss Rolls in een handomdraai in een nieuw jasje. Denk aan koffie, kaneel en karamel in de winter of aan mango, kokos en munt in de zomer. Geef je gebak gemakkelijk je eigen draai, zonder dat je een compleet nieuw recept hoeft te introduceren. 

Winter: 

  • Banaan + rum
  • Koffie + hazelnoot
  • Mandarijn + speculaas

Lente: 

  • Yoghurt + framboos
  • Passievrucht + kokos
  • Rabarber + vanille

Zomer: 

  • Perzik + tijm
  • Blauwe bes + citroen
  • Yuzu + witte chocolade

Herfst:

  • Appel + kardemon
  • Stoofpeer + tonka
  • Vijg + honing

Inspelen op elk moment

Met een kleine toevoeging van een decoratie speel je ook nog eens gemakkelijk in op feestdagen zoals Valentijnsdag, Moederdag of Pasen. Een minimale investering als het gaat om tijd of geld, die zorgt voor een gevarieerd assortiment en hogere omzet. 

Denk aan hartjes van marsepein of chocolade als afwerking. Ook voor de Paasdagen of voor Kerst zijn allerhande toepasselijke decoraties te verzinnen. Nog los van het interieur van de Swiss Rolls breng je zo iedere keer een vernieuwend en verrassend assortiment, qua uitstraling passend bij de sfeer van het moment! Verleidelijk voor je klant en goed voor je omzet!

20241128_Debic_Swiss_Rolls16660 (1)_ (© FrieslandCampina)

Debic Slagroom met 8% suiker

Een veelzijdige slagroom met minder suiker, waardoor de smaken van andere ingrediënten in het gebak beter tot hun recht komen. Een goede basis voor je Swiss Rolls. Je varieert gemakkelijk met diverse smaken, zonder dat je rolls te zoet worden.

1183457 Debic Slagroom met  8 Suiker NLD HEROSHOT_ (© FrieslandCampina)

Benieuwd? Download de gratis inspiratiebrochure.

Altijd op de hoogte blijven?