Recept voor Puravita Extra Donker Meergranenbrood

1 juni 2022 Partner content

Consumenten Puravita Extra Donker is een vezelrijk brood boordevol vitamine B1 en B9. Consumenten geven in ons taste tomorrow consumentenonderzoek ook aan dat vezels een gezonde impact geven aan brood. Tevens zegt een grote meerderheid dat vezels een gezonde impact hebben op de spijsvertering.

Donkere broodsoorten zijn populair vanwege de gezondheidsperceptie, maar daarnaast is dit brood ook nog eens ontzettend lekker. Met Puravita Extra Donker speelt u in op de consument die let op gezonde voeding en maar daarbij ook graag wil genieten van een heerlijke boterham.

Ingrediënten 

2.500 gram Tarwebloem (patent)
2.500 gram Volkorenmeel 
5.000 gram Puravita Extra Donker
250 gram Gist
5.100 gram Water 

Werkwijze

• Kneding: Goed zijn water laten opnemen in de eerste versnelling. Daarna soepel deeg kneden. Deeg is eerder afgekneed dan gebruikelijk.
• Deegtemperatuur: 26°C.
• Afwegen: 880 of 440 gram.
• Bol/puntrijs: 35-50 minuten.
• Opmaken: Busbrood of vloerbrood.
• Decoreren: Met boekwijt grutten.
• Narijs: 80 minuten.
• Snijden: Vloerbrood insnijden over de lengte.
• Bakken: Busbrood: 250°C, vloerbrood: 235°C met iets stoom.
• Baktijd: 440 grams: 25-30 minuten, 880 grams: 35-40 minuten.

Meer informatie? Neem dan contact op met uw Puratos contactpersoon of mail naar klantenservice@puratos.com

Altijd op de hoogte blijven?