Puratos Groep boekt sterke duurzaamheidsresultaten in 2023

28 mei 2024 Partner content
In 2023 heeft de Puratos Groep indrukwekkende stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Wereldwijd zijn de CO2-emissies in scope 1 en 2 met 43% gereduceerd. Het bedrijf heeft 27.000 m² aan zonnepanelen toegevoegd, waardoor het totaal op 84.000 m² komt (= 12 voetbalvelden), verspreid over 28 landen. Dit draagt bij aan hun doel om in 2025 CO2-neutraal te zijn, met 100% hernieuwbare elektriciteit voor al hun activiteiten.

Daarnaast heeft Puratos geïnvesteerd in energieprojecten met behulp van nieuwe technologieën. Bij Belcolade is er een CO2-neutrale fabriek gerealiseerd die volledig draait op hernieuwbare elektriciteit, waardoor fossiele brandstoffen overbodig zijn geworden. Dankzij een uitgebreide ondergrondse opslag van regenwater is 90% van het water dat in de fabriek wordt gebruikt afkomstig van opgevangen regenwater. Bovendien verbruikt het warmteproductieproces van Belcolade nu vijf keer minder energie dan voorheen, mede dankzij warmteterugwinning en geavanceerde warmtepomptechnologie.

Puratos heeft ook het gebruik van een biomassaketel opgestart, waarbij olijfpulp wordt gebruikt om biomassa-pellets te produceren. Deze innovatieve aanpak minimaliseert niet alleen afval, maar zorgt ook voor een betrouwbare energiebron.

In 2023 heeft Puratos samen met hun chocoladeklanten een recordbedrag aan Cacao Trace Chocolade Bonus ingezameld, van €2,4 miljoen. Dit bedrag komt ten goede aan 23.000 Cacao-Trace boeren en heeft een directe impact op hun levensonderhoud. Het verzekert ook de toekomst van duurzame cacao van hoge kwaliteit. Bovendien zijn in datzelfde jaar 98 studenten afgestudeerd aan de 13 bakkerijscholen van Puratos. Deze scholen hebben honderden kansarme jongeren opgeleid tot vakmensen. Het project gaat door, want er zijn twee nieuwe bakkerijscholen geopend in El Salvador en Vietnam.

De resultaten tonen aan dat Puratos duurzaamheid als prioriteit heeft, ambitieus is en goede voortgang boekt. Met hun innovatieve voedseloplossingen dragen ze bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen overal ter wereld.

Het volledige rapport is hier beschikbaar

Duurzaamheidsrapport 2023_3

 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?