Patisserie en chocolaterie De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar

3 september 2021

“In onze eenlaagse vitrine komen de producten optimaal tot hun recht.” 

Vince Spijkerman gaat geen uitdaging uit de weg. Toen hij vlak voor de coronapandemie banketbakkerij De Roset kon overnemen, besloot hij samen met zijn vrouw Krista die kans te grijpen. En toen er een vierde filiaal in Alkmaar op hun pad kwam, deden ze hetzelfde. “Je moet het jezelf niet te makkelijk maken: stilstand is achteruitgang.”

De banketbakker had altijd al de grote droom om voor zichzelf te beginnen. “Ik werkte intussen acht jaar bij De Roset en ik was heel blij met de kans die Martin Langeveld mij bood om de banket­bakkerij over te nemen. Martin was vroeger banket­bakker in het bedrijf en werd op jonge leeftijd eigenaar. Onder zijn leiding werd er naast het moederbedrijf in Castricum in diezelfde plaats een patisserie met tearoom geopend. Ook startte hij een succesvolle vestiging met ijssalon in het overdekte winkelcentrum Middenwaard in Heer­hugowaard. Ik heb altijd mogen meedenken over de gang van zaken, dus ik voel me echt voor honderd
procent thuis in dit mooie bedrijf.”

Samen met zijn vrouw Krista werd hij anderhalf jaar ge­leden eigenaar. “Zij had een eigen zaak, die ze heeft verkocht om samen met mij De Roset te runnen. We hebben er geen dag spijt van gehad. Sterker nog, we hebben begin mei zelfs een vierde filiaal geopend in Alkmaar.”

Prachtige locatie

Banketbakkerij De Roset_Emondt KMI adv BIB 7-2021_2

Via via hoorde de ondernemer dat het pand van de voormalige stomerij in winkelcentrum De Mare in Noord-
Alkmaar leeg kwam te staan. “Een prachtige locatie. Het is een klein pand, van 65 vierkante meter, met grote ramen, waardoor klanten de producten van buitenaf goed zien liggen. De winkel zit in een doorloop tegenover de Albert Heijn. In de directe omgeving zijn veel versspecialisten, zoals een broodbakker, slager, visspecialist en kaasboer. Alleen de banketbakker ontbrak nog.”

Er werd een grote verbouwing gestart, die in totaal bijna vier maanden duurde. “Vanbinnen moest alles worden gesloopt en opnieuw opgebouwd.” Voor de inrichting van de patisserie werd contact opgenomen met Emondt-KMI Fresh Food Interiors. “Wij zijn lid van het Patisserie College en daar is Emondt-KMI partner van”, legt Vince uit. “Boven­dien heeft dit bedrijf destijds ook de winkel met banketbakkerij in Castricum verbouwd en de winkel in Heerhugowaard ingericht.” Dat is heel goed bevallen. “Wij leveren echt vakwerk en dat verwachten wij ook van een winkelinrichter. Bij Emondt-KMI is dat zeker het geval.”

Wanddoek

Banketbakkerij De Roset_Emondt KMI adv BIB 7-2021_3

De nieuwe vestiging kreeg dezelfde uitstraling als de twee winkels in Castricum. “Hier hebben we mintgroene tegels gecombineerd met een grijze vloer. Alleen onze vestiging in Heerhugowaard heeft nog een andere stijl: hout met zwart en paars.” Ondanks de eigen huisstijl van De Roset wordt er bij elke verbouwing wel iets nieuws en bijzonders aan de winkel toegevoegd. “In Alkmaar is dat een shiny wanddoek geworden”, vertelt Vince trots. “Een sfeervol doek met een verlichtingsbalk erachter. Voor elk seizoen is er een ander doek. Dat zorgt voor een bijzondere uitstraling. We zijn er heel blij mee.”

In elke Roset-vestiging geldt voor een groot deel van het assortiment zelfbediening. “Klanten kunnen alles pakken, behalve de gebakjes. Dat bevalt ons uitstekend. Het is zowel makkelijk voor de klant als voor ons. We hebben een hele hoge omloopsnelheid, zodat het gebak nooit de kans krijgt om oud te worden.”
De nieuwe winkel heeft een duidelijke routing gekregen. “Als klanten binnenkomen, lopen ze langs een groot koeleiland, waar ze zelf bevroren en vers gekoelde taartjes uit kunnen halen. We hebben mooie rekken vol voorverpakte koekjes en chocolade, en ons gebaks­assortiment – 24 soorten gebakjes – presenteren we in een mooie eenlaagsvitrine met rechtopstaand glas. Hierin komt het gebak optimaal tot zijn recht. De vitrine is wat hoger dan gebruikelijk, waardoor klanten nog dichter bij de producten staan en de attentiewaarde extra groot is.”

Juist hun onderscheidend vermogen biedt bakkers een grote kans voor de toekomst, benadrukt Vince. “Je moet het jezelf niet te makkelijk maken. Stilstand is achteruitgang. Het is hard werken, maar wij banketbakkers hebben een prachtig vak. Er heerst een fijne sfeer op de werkvloer en iedereen doet met veel passie en plezier zijn uiterste best om de meest smaakvolle producten te creëren. Ook onze winkeldames hebben een prachtige baan. Klanten hebben eigenlijk altijd wat te vieren en
komen vrolijk de winkel binnen. Dat is toch geweldig?”

Wanddoek

“Vince wilde graag iets bijzonders. Daarom hebben we het wanddoek met ledverlichting erachter bedacht”, licht Pieter Huuskes namens Emondt-KMI toe. “Zo kan de ondernemer inspelen op allerlei thema’s.” Het doel van het doek is volgens Huuskes om mensen die langslopen, de winkel in te trekken. “Het winkelen begint al op straat. De uitdaging is mensen te prikkelen om binnen te komen. “Vince heeft voor een heel sprekende opdruk gekozen. In combinatie met de ledverlichting knalt de afbeelding er echt uit.”

Logo Emondt KMI fresh food interiors_klein

Emondt-KMI Fresh Food Interiors
Tel.: 055 - 200 29 99
info@emondt-kmi.nl

Altijd op de hoogte blijven?