In deze editie van Bakkers in Bedrijf trappen we eindelijk af met beursnieuws uit de sector. Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs en daarmee eindverantwoordelijke van Bakkersvak, neemt ons mee in het laatste nieuws rondom de beurs: “Eindelijk mogen we weer, en wat is het bijzonder om te zien wat een beurs aan emoties bij mensen teweegbrengt.”

Sinds de corona-uitbraak in maart 2020 heeft organisator Easyfairs geen beurzen zoals Bakkersvak meer mogen organiseren. Ze werden steeds opnieuw uitgesteld, tot augustus dit jaar, toen het beursseizoen voor Easyfairs weer van start is gegaan. En hoe! In september vond meteen de grootste beurs in de Benelux voor de verpakkingsindustrie plaats: Empack.

Hoe was dit voor jou, Corine?
“In één woord GE-WEL-DIG! En dat was bij iedereen van de gezichten af te lezen. Het is met geen pen te beschrijven wat ik aan emoties gezien en gevoeld heb bij de standhouders, maar ook bij de bezoekers. Echt iedereen, maar dan ook iedereen, zat in zo’n positieve vibe tijdens deze beursdagen en was blij om eindelijk weer eens face to face gesprekken te kunnen voeren. Natuurlijk was er minder publiek door corona, maar je weet wel dat de mensen die nu komen, gericht komen. Een veelgehoorde opmerking was dan ook dat de gesprekken veel kwalitatiever waren.”

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Bakkersvak_Easyfairs_2

De laatste editie van Bakkersvak was in maart 2020. Hoe kijk je terug op deze editie?
“Leuke vraag, ik geef namelijk hetzelfde antwoord als de meeste standhouders die ik aan de lijn heb. Dit was de editie waar op zondagmiddag voor het eerst corona bij iemand vastgesteld werd, nota bene in Gorinchem. Het is natuurlijk wel jammer dat deze editie naderhand werd overschaduwd door corona. Want we kijken als team terug op een succesvolle editie van zowel Bakkersvak als IJs-Vak, waarvan de laatstgenoemde voor het eerst officieel als zelfstandige titel werd gecommuniceerd.”

Maar liefst 175 exposanten zorgden voor een goedgevulde beursvloer in Evenementenhal Gorinchem, met een diversiteit aan producten en tal van nieuwe en inspirerende concepten op het gebied van ambachtelijk(e) brood, ijs, patisserie en chocolade. De beurs telde ruim 8.000 vakgenoten, verdeeld over drie dagen.

Wat zijn je verwachtingen voor de editie in 2022, als je kijkt naar het deelnemersveld en het aantal bezoekers?
“Ik denk dat we realistisch moeten zijn, ook door de ervaring met Empack, dat we minder bezoekers mogen verwachten. Alhoewel, je weet natuurlijk niet hoe de situatie rond corona is op 6, 7 en 8 maart. Misschien komen er net zoveel of wel meer bezoekers naar Gorinchem. Iedereen heeft ons toch een jaar gemist! We verwachten verder dat we ons 10-jarig verjaardagsfeestje kunnen vieren met een vergelijkbaar aantal standhouders als de laatste editie.”

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Bakkersvak_Easyfairs_3

Kun je een tipje van de sluier oplichten over hoe jullie die verjaardag gaan vieren?
“We zullen, anders dan andere jaren, een centraal gangpad hebben, waarlangs feestelijke activiteiten plaatsvinden. Wat deze activiteiten inhouden, maken we later bekend. Natuurlijk zullen er ook weer genoeg demonstraties, wedstrijden en kennissessies plaatsvinden, zoals bezoekers van ons gewend zijn. Mét een feestelijk thema. Uiteraard snijden we ook actuele onderwerpen aan, hoewel we corona letterlijk en figuurlijk buiten de deur willen houden”, besluit Corine Visser met een knipoog.

In de komende nummers van Bakkers in Bedrijf blikken we vooruit op de jubileumeditie in combinatie met een terugblik op 10 jaar Bakkersvak.

Easyfairs_Bakkersvak_IJsvak

Altijd op de hoogte blijven?