‘Met de banderol onderscheiden bakkers zich’

3 juli 2024 Partner content Smart2B
BEDRIJFSINFORMATIE | Met de nieuwe banderol van Smart2B geef je elk bakkersproduct een bijzondere én persoonlijke uitstraling. De banderol ontwerp en print je zelf in de gewenste kleuren. De banderol is bovendien verkrijgbaar in verschillende breedtes.

Gepersonaliseerde labels tillen je verpakking – en daarmee je product – naar een hoger niveau. Voordrukken is echter duur, niet uniek, en labels moeten vaak groots ingekocht worden of zijn ietwat oubollig. Met de nieuwe banderol van Smart2B liggen betaalbare, gepersonaliseerde labels in kleur binnen handbereik. “Met de banderol bieden we extra beleving. De ontvanger ziet: dit is niet even snel meegepakt uit het supermarktschap; hier is tijd en energie in gestoken. Wij leveren printer, inkt en blanco labels waarmee bakkers zelf unieke printouts kunnen maken, vanaf één oplage. Ze kunnen zo snel en simpel wisselen van banderol en hun producten aanpassen naar seizoen of andere prijs”, vertelt Ivar van der Molen, mede-eigenaar van Smart2B.

Razend enthousiast

Egbert van Ark en Ivar van der molen Egbert van Ark en Ivar van der Molen (© Smart2B)

Met de nieuwe banderol wil Smart2B de bakkersbranche helpen om de mooie etiketten te maken die hun producten verdienen. Oftewel: de passie van de bakker vertalen naar hun klant. Van der Molen: “Vorig jaar stonden we met de banderol en bijbehorende printers op Bakkersvak & IJs-Vak en dat bleek een schot in de roos. De bezoekers waren razend enthousiast”, aldus Van der Molen. Zijn collega Egbert van Ark vult aan: “Ik kom zelf uit de bakkerswereld; mijn hart gaat er nog altijd sneller van kloppen. Zo zijn we op de beurs terechtgekomen.” Volgens Van Ark sluit de banderol perfect aan bij de branche: “Bakkers zijn altijd bezig met hun ambacht, ze besteden veel aandacht aan hun product. Met de banderol geven ze ook de verpakking meer charme en onderscheiden ze zich ten opzichte van supermarkten of andere bakkers.” 

Met de banderol bieden we extra beleving

De banderol kan door de printer worden geprint en gesneden in verschillende lengtematen en past dus om allerlei verpakkingen, van grote doos voor een kerstpakket tot kleine bonbonverpakking. Bij deze editie vind je een voorbeeld van de  banderol. De breedtematen kunnen in drie breedtes besteld worden: 50, 60 of 90 mm. Van Ark: “De banderol kun je helemaal laten aansluiten op de stijl van jouw zaak.  Bovendien vervaagt de inkt niet meteen als er wat water op valt én is de banderol gecertificeerd voor indirect contact met voedsel.” 

Simpel principe

Smart2B banderol voorbeelden De banderol kan in verschillende lengtematen gesneden worden en past om allerlei verpakkingen. (© Smart2B)

De banderollen en eventuele andere producten voor de printer worden door Smart2B geleverd in combinatie met printer en inkt. Het principe is simpel, legt Van der Molen uit: “Het systeem is makkelijk te gebruiken met elke favoriete ontwerpsoftware. Wij adviseren graag over de programmaopties. Daarin ontwerp je de banderol bijvoorbeeld in je huisstijl of in de sferen van het seizoen. Ook kun je klanten de service aanbieden om een cadeauverpakking te voorzien van een persoonlijke boodschap of foto. Dan voer je last minute een tekst in die klanten bedenken. Vlak voor de betaling geef je de printopdracht; tijdens de betaling wordt de banderol geprint en daarna is het alleen een kwestie van deze om de verpakking binden. Op deze manier loopt het lekker door en voorkom je een rij bij de kassa.” Van Ark tipt om meerdere voorbeelden in de buurt van de kassa te plaatsen: “Zo kun je klanten er makkelijk op wijzen en zien ze meteen wat de mogelijkheden zijn.”

Meerdere foodklanten gebruiken al de Epson ColorWorks-labelprinter om hun verpakking een bijzondere twist te geven. Van der Molen: “We leveren bijvoorbeeld aan een wijnmaker labels met houtnerfstructuurprint voor zijn flessen om ze een authentieke look te geven. Met de nieuwe banderol zijn de mogelijkheden nog groter.” Natuurlijk, een banderol ontwerpen is iets anders dan een brood bakken, erkent Van Ark: “Het kan overweldigend zijn. Maar we bieden gratis demo’s op ons kantoor, in de buurt van Barneveld.” Van der Molen vult aan: “Ook hebben we een gratis servicedienst, waarbij we op afstand meekijken met de klant in de computer. Zo lossen we het op én leren we de klant het zelf te doen. De bakker moet tenslotte vooral lekker met z’n vak bezig zijn.”

Smart2B

Smart to Business, afgekort Smart2B, werd in 2005 opgericht voor de distributie van Seiko-labelprinters. In de loop der jaren breidde het assortiment uit met onder andere etiketten, labels, printers, assettags en banderols. In 2014 ging Smart2B een samenwerking aan met printerfabrikant Epson voor de Color-Works labelprinters. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste partner van Epson binnen Europa.

Grondlegger Anton van der Molen heeft in 2023 het stokje overgedragen aan zoons Ivar en Levi. Persoonlijke aandacht en korte lijntjes met de klant staan bij Smart2B nog altijd hoog in het vaandel. Ivar van der Molen: “Wij zijn meer dan een distributeur of leverancier; we werken echt als partner samen met onze klanten. Zo komen we samen tot de ultieme oplossing.

smart2b_long_FC-[Omgezet]W1200

Smart2B
Lenderinkweg 8
6733 AX Wekerom
(0318) 590 212
www.smart2b.nl
sales@smart2b.nl

Altijd op de hoogte blijven?