Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Callebaut Mona Lisa_BIB 4-2019

Carlo Midiri ontwikkelt samen met Callebaut en Mona Lisa nieuw concept

Callebaut’s nieuwste ambassadeur Carlo Midiri is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. In samenwerking met Callebaut en Mona Lisa, ontwikkelde hij een nieuw concept, genaamd ‘Laagdrempelige Patisserie’.

Vaak bieden bakkers met brood als primaire productgroep een gebaksassortiment aan met daarin traditionele klassiekers. Denk hierbij aan slagroom- en appeltaart, tompouces en mokkataartjes. Met dit nieuwe concept willen Carlo en Callebaut op een zeer toegankelijke manier laten zien hoe toch een onderscheidend patisserie assortiment gecreëerd kan worden. Een assortiment waarmee je jouw klanten verrast en jezelf ook nog eens kunt onderscheiden ten opzichte van de supermarkt!

Mona Lisa x Callebaut

Carlo Midiri_Callebaut

De recepten in dit boekje bevatten verschillende basis-patisserietechnieken waarbij smaak en verschillende texturen centraal staan. Daarnaast worden recepten en presentatie-ideeën getoond en laat Carlo ook verschillende, eenvoudige decoratiemogelijkheden zien.

In het receptenboekje ontdek je inspirerende ideeën waarbij Mona Lisa en Callebaut elkaar ontmoeten. Laat je creativiteit de vrije loop met de vijf basis-chocolades van Callebaut en geef je creaties snel & gemakkelijk een mooie finishing touch met Mona Lisa Decoraties.

De Mona Lisa- en Callebaut-producten in dit receptenboekje zijn verkrijgbaar bij de bekende distributeurs.
Voor productinformatie, recepten en meer, ga naar: monalisadecorations.com en callebaut.com. Het receptenboekje is hier te downloaden. Hieronder alvast het recept voor de Gezouten Karamel tartelette.

Mona Lisa logo

Gezouten karamel tartelette

SLOFFENDEEG

Ingrediënten:

  • 180 g boter
  • 152 g basterdsuiker
  • 22 g ei
  • 2,5 g zout
  • 5 g citroenrasp
  • 280 g Zeeuwse bloem
  • 9 g bakpoeder
  • 2 g koolzuur

Bereiding:
Meng de boter, suiker, ei, zout en citroenrasp samen in een robot coupe. Voeg de bloem, bakpoeder en koolzuur toe en draai tot een glad deeg. Rol het deeg uit op 5 mm en steek cirkels op de juiste maat voor de bakringen.

Callebaut_Mona Lisa_BIB 4-2019

SPIJSROOM

Ingrediënten:

  • 300 g amandelspijs
  • 100 g banketbakkersroom
  • 400 g Cacao Barry Cara Crakine

Bereiding:
Meng de amandelspijs en banketbakkersroom. Spuit een centimeter binnen de rand van de slofcirkels een dun laagje spijsroom. Bak af op 190°C. Verwarm de Cara Crakine naar 25°C en spuit in de afgebakken tartelette.

GEZOUTEN KARAMEL CREMEUX

Ingrediënten:

  • 65 g Callebaut® Caramel Fill
  • 65 g slagroom
  • 1 g zout
  • 20 g eidooier Voeg toe en verwarm naar 80°C.
  • 60 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Gold
  • 1 g gelatine + 5 g water
  • 25 g boter

Bereiding:
Kook de Caramel Fill, slagroom en zout samen. Voeg de eidooier toe en verwarm naar 80°C. Giet het warme karamelmengsel over de chocolade en meng. Meng de gelatine en het water en verwarm naar 50°C. Voeg de boter toe aan de gelatinemassa. Voeg vervolgens toe aan het chocolademengsel en homogeniseer het geheel met een staafmixer.

Callebaut_Mona Lisa_recept BIB 4-2019

OPBOUW & AFWERKING

Spuit de gezouten caramel cremeux in de tartelette.
Decoreer met Mona Lisa® Mini Raster Donker en Callebaut® Crispearls Salted Caramel.

Callebaut_Mona Lisa_recept BIB 4-2019

Lees ook
De Kerst Adventkalender van Callebaut

De Kerst Adventkalender van Callebaut

Het is december en het aftellen naar de kerstdagen is begonnen. Om dit aftellen nog leuker te maken presenteert Callebaut de Callebaut Kerst Adventkalender. Callebaut geeft elke dag mooie prijzen weg, zoals 5kg Callebaut chocolade.  Door elke dag het vakje van die dag te openen maken deelnemers kans op een van de vierentwintig Callebaut Kerstprijzen. Elke...

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

De decembermaand is een van de belangrijkste maanden voor de ambachtelijke bakker. Veel klanten in de winkel voor lekkernijen voor Sinterklaar, kerst en Oud- en nieuw. Daarom organiseert Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met 100% NL een landelijke chocoladeletteractie en oliebollenactie waarbij de ambachtelijke bakker dagelijks op de radio te horen...

Klaar voor de start - GO! Het is tijd voor de Callebaut Kerst Adventkalender!

Klaar voor de start - GO! Het is tijd voor de Callebaut Kerst Adventkalender!

Talloze prachtige prijzen liggen klaar voor wie de uitdaging aangaat! Open alle 24 vakjes en maak dagelijks kans op een van de 24 Callebaut Kerstprijzen. We geven iedere dag 5kg Callebaut chocolade (Gold en Ruby) weg en andere leuke en handige goodies! De kans om verrukkelijke chocolade te winnen is nog nooit zo groot geweest!