Van ambachtelijk brood en banket bakken is de stap naar ambachtelijk ijs draaien snel en eenvoudig te zetten. Zeker met een professionele partner die alles in huis heeft: van ijsmachines, klimaattechniek, koel- en vriescellen en trainingen tot de totale aankleding van ijssalons. En niet te vergeten al het onderhoud. Dit is stop-shopping in optima forma. Met andere woorden: totale ontzorging, zodat je als (banket)bakker en patissier kunt focussen op je corebusiness.

De Veenhuizen Groep maakt het leven van ondernemers en retailers stukken makkelijker. Door koel- en vriesproblemen op te lossen, daadkrachtig en professioneel. Sinds Veenhuizen anderhalf jaar geleden de kans greep om Slob Koudetechniek met specialisatie in ijsbereidingstechniek over te nemen, heeft het bedrijf zich met enthousiasme verder gespecialiseerd in ijsconcepten en -machines.

“Alles wat met ijs te maken heeft, daar houd ik mij mee bezig. IJsconcepten, de in- en verkoop van ijsmachines en apparatuur. De hele begeleiding van klanten als zij een ijssalon opstarten, of de opstart van een enkele machine”, legt commercieel adviseur Menno Neutel uit. De Veenhuizen Groep werkt hierbij met de beste merken. Zo presenteert zij de lekkerste ijssoorten in de vitrines van GeloStandard. Niet alleen de functionaliteit is uitmuntend, ook het design is aantrekkelijk. Met de apparatuur en ijsmachines van Kälte-Rudi wordt gegarandeerd topkwaliteit geleverd aan banketbakkerijen en patisserieën.

A-locaties

Veenhuizen_adv BIB 2-2021_2

Binnen de Veenhuizen Groep hebben we ook experts op het gebied van ovens, koel- en vriescellen en klimaattechniek voor de bakkerij. Deze adviseurs komen bij veel bakkers in het hele land over de vloer. Merk onder de merken is het Duitse MIWE, waarmee Veenhuizen een bijzonder samenwerkingsverband is aangegaan. Dit merk is niet alleen vooruitstrevend en innovatief, maar ook duurzaam en energiezuinig. “Vroeger hoorde ijs bij bakkers thuis. Ze zijn zich op een gegeven moment steeds meer gaan toeleggen op brood en banket. Wat je nu in de markt ziet gebeuren, is een verbreding van hun producten. De grondstofkennis van bakkers is heel groot, dus de stap (terug) naar ijs is eigenlijk maar klein. Daarbij zitten bakkers vaak op goede A-locaties met veel traffic”, aldus Menno.

Unique selling point

Het grootste onderscheid ten opzichte van de rest van de markt zit hem in de complete ontzorging die Veenhuizen biedt. “Wij nemen onze klanten echt alles uit handen. We verzorgen het hele pakket, van A tot Z. Tel daarbij onze servicedienst op: we hebben een eigen team aan topmonteurs in huis. Hierin zijn wij absoluut uniek. Je ziet bij ons altijd vaste en vertrouwde gezichten. Vergeet niet dat wij van origine een servicebedrijf zijn, hè. Service zit bij ons dus in de genen. Bovendien heb je één centraal aanspreekpunt. Wij weten uit ervaring dat onze klanten juist dat enorm waarderen. Zij willen niet met allerlei verschillende partijen samenwerken. Bij wijze van spreken zetten ze hun handtekening onder de samenwerking en daarna wordt alles voor ze geregeld”, legt Menno uit.

Zo’n traject kan heel snel en efficiënt worden opgepakt. Denk gemiddeld aan zo’n acht tot tien weken, afhankelijk van vergunningen en/of levertijden van apparatuur. “Heel prettig is dat we zelf bakker zijn geweest. Wij weten dus uit eigen ervaring wat er speelt en hoe het werkt. Je spreekt elkaars taal. Bovendien hebben we onze jarenlange praktijkervaring met Wouter Slob (Slob Koudetechniek) achter de hand.”

Trainingen

Veenhuizen_adv BIB 2-2021_3

IJs maken is een ambacht. Een prachtig vak dat met de nodige aandacht en passie te leren is. Een vak bovendien, waarbij je de nodige kennis moet hebben van grondstoffen. Waarom kunnen bepaalde grondstoffen wel of juist niet bij elkaar? Veenhuizen verzorgt samen met het IJscentrum in Vlaardingen regelmatig trainingen en opleidingen. Sommige dingen moet je nu eenmaal echt zien, proeven en voelen. Dat kan ook bij Veenhuizen zelf: Ervaar - op een laagdrempelige manier - hoe de ijsmachines werken en proef het smakelijke ijs in de eigen, sfeervolle showroom in Voorthuizen.

Vanzelfsprekend volgt er altijd vakkundige uitleg en begeleiding bij levering van de machines. “Wij zullen nooit voor de snelle verkoop gaan, waarbij we de machine over de drempel tillen en meteen doorgaan naar de volgende klant. We gaan voor een lange en duurzame relatie. Dat past bij het DNA van Veenhuizen. Vanaf de eerste kennismaking met de klant gaan we voor kwaliteit en service”, vat Menno kernachtig samen.

Hoe werkt het?

  • Eerst vindt een oriënterend en vrijblijvend gesprek plaats.
  • De adviseurs van de Veenhuizen Groep tekenen een compleet plan, inclusief ­ijskeuken, vitrine en koel- en vriescellen op basis van alle wensen en behoeften.
  • Dan volgt een presentatie van het plan.
  • Akkoord? Eén handtekening en wij gaan aan de slag en verzorgen alles van A tot Z.

 

Logo Veenhuizen_klein

Loop je ook warm voor ijs? Neem dan gerust vrij­blijvend contact met ons op!

Veenhuizen Groep
Tel.: 0342 - 47 24 10
info@veenhuizen.nl
www.veenhuizen.nl/cool

 

 

Altijd op de hoogte blijven?