We bestellen met elkaar echt steeds meer online. Waar dit in eerste instantie vooral kleding, schoenen en ook eten was, zien we dat er steeds meer bedrijven zijn die hierop inspelen. Logisch ook, want de kans dat je concurrent je anders voor is, die is vrij groot. Toch zijn er bepaalde sectoren waarbij het verzenden van bepaalde producten best een uitdaging is, zoals bijvoorbeeld het versturen van een taart. Nu is het in de meeste gevallen de lokale bakker die het komt bezorgen, maar ook dan bestaat de kans dat er iets niet goed gaat. Wat denk je dat er gebeurt op het moment dat je net even iets te hard over een drempel gaat? De kans dat de slagroom die tegen de onderkant van de deksel van de doos zit, is vrij groot. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om dit te voorkomen.
De juiste verpakkingsmaterialen
Allereerst is het belangrijk om de juiste verpakkingsmaterialen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de taart tijdens het transport goed beschermd blijft. Stevige dozen, luchtkussens, en schokabsorberend materiaal zijn natuurlijk ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de taart niet verschuift of beschadigd raakt tijdens het bezorgen. Bij het bezorgen van losse gebakjes, zoals een aantal tompoucen, is het handig om gebruik te maken van vakverdelers, zodat ze elkaar niet kunnen raken. Je kunt dus beter een paar cent meer spenderen aan kwalitatieve verzenddozen van Dozenproducent voor het veilig versturen van je bestellingen, dan dat je straks te maken krijgt met heel veel ‘breuk’. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat dit in verhouding duurder is, dan een euro meer betalen per doos.
Zorgvuldig bezorgen
Het bezorgen van een paar schoenen is niet te vergelijken met het bezorgen van een taart. We hoeven je dan dus ook niet uit te leggen dat je een taart niet zo met PostNL of DHL kunt verzenden. Gelukkig hoeft dat ook niet en zijn er ook genoeg andere opties. Wat we namelijk vaak zien, is dat de mensen die online een taart bestellen, dit vaak doen bij de plaatselijke bakker of bij een ‘verzamelplatform’. Kies je voor de laatste optie, dan wordt er vaak geschakeld met een bakker in de buurt, die vervolgens ook de bezorging regelt. Uiteraard neemt dat niet weg dat je ook dan voorzichtig moet zijn en dus ook rekening moet houden met je snelheid, remmen en ook eventuele drempels.
Gekoeld transport
Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is het wel belangrijk om te zorgen voor koeltransport. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het de kwaliteit van de taart niet ten goede komt op het moment dat deze met 25 graden een half uur buiten de koeling staat. Zorg er daarom dus voor dat de taart de juiste temperatuur houdt tijdens het vervoer ervan. Nu hoef je echt niet direct een complete koelwagen aan te schaffen, maar is het bijvoorbeeld wel handig om een koelkast te laten inbouwen die de taarten koel kan houden.