Haal het maximale uit de productielijnen van Rademaker

2 juli 2024 Partner content Rademaker
BEDRIJFSINFORMATIE | Minder downtime, minder verspilling, hogere efficiëntie en medewerkers die met meer plezier hun werk doen. Dit en meer levert het trainings- en consultancyprogramma van de Rademaker Academy op. “Wij vergroten de waarde van mensen voor het bedrijf en dat levert op jaarbasis véél geld op.”

Wij geloven dat je als bakkerij betere resultaten haalt als je weet hoe je alles uit de productielijnen van Rademaker kunt halen”, stelt Frans van der Koogh, technology trainer. “Daarom zijn we met de Rademaker Academy gestart. We zien dat kennis weglekt uit de bakkerij en dat er een tekort aan mankracht is. Door stijgende prijzen van energie, grondstoffen en transport wordt het voor bakkerijen alleen maar belangrijker om op kwaliteit en resultaten te sturen. De productie moet bovendien altijd doorgaan. Om onze klanten te helpen het optimale uit hun apparatuur te halen, stellen we onze kennis en expertise graag beschikbaar.”

Aanpassen

Rademaker Academy theorie Naast theorielessen bestaan de trainingen ook uit praktijkopdrachten. (© Rademaker)

Joost Olde Damink, technical trainer, is expert in de techniek: hoe werkt een lijn van Rademaker precies en waar moet je op letten als je deze onderhoudt en schoonmaakt? Joost: “Onze trainingen zijn bedoeld voor operators, onderhoudspersoneel en schoonmaakpersoneel. Dit kunnen klassikale trainingen zijn, maar ze zijn net zo makkelijk aan te passen aan de specifieke behoeften van de klant. De Academy levert ook consultancydiensten om productielijnen te optimaliseren.”

Door te investeren in de ontwikkeling van mensen laat je als bedrijf zien dat je hun professionele groei belangrijk vindt

“Er is zo veel meer te leren dan ‘deeg erop, deeg eraf’”, vult coördinator Kasper Rozeboom aan: “Om als individu en als bakkerij professioneel echt te kunnen groeien, heb je gespecialiseerde kennis en ervaring nodig.” 

Investeren

Rademaker training Een training kan aangepast worden aan de specifieke behoeften van de klant. (© Rademaker)

Volgens Kasper vergroot de Rademaker Academy de waarde van medewerkers: “We helpen medewerkers hun vaardigheden te verbeteren en zorgen ervoor dat ze up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Door te investeren in de ontwikkeling van je mensen laat je als bedrijf zien dat je hun professionele groei belangrijk vindt. In deze arbeidsmarkt is dat cruciaal.” Frans ziet graag dat er een cultuur van levenslang leren ontstaat in iedere bakkerij: “Moedig medewerkers aan om zich continu te blijven ontwikkelen, ook als ze een opleiding hebben afgerond. Want de wereld staat niet stil en daar moet je op kunnen anticiperen. Met onze kennis helpen we daar graag bij.”

Productiviteit en prestaties

Rademaker operator De trainingen zijn onder andere bedoeld voor operators. (© Rademaker)

En de bakkerij? Hoe profiteert die van de Rademaker Academy? Kasper: “Heel simpel: de bakkerij merkt dat de productiviteit stijgt en de prestaties verbeteren. Eén procent minder verspilling van ingrediënten, gewichtsonnauwkeurigheid, downtime of afgekeurd
product levert op jaarbasis al véél geld op.”

Rademaker logo

Rademaker BV
+31(0)345 54 35 43
Plantijnweg 23
4104 BC Culemborg
www.rademaker.com
academy@rademaker.nl

Altijd op de hoogte blijven?