Geld besparen op zakelijke energie binnen bakkerij

Energie bakkers bedrijfsinformatie

Nu de energieprijzen al een hele tijd in de lift zitten, is het misschien nog wel meer dan ooit nodig om eens goed te kijken naar de maatregelen die je kunt treffen om energie en zo ook geld te besparen. Wat je in ieder geval na ieder energiecontract voor je bakkerij moet doen, is aan de slag gaan met een zakelijk energie vergelijker. Daarmee weet je binnen no time welk energiecontract op dat moment het meest voordelig is. In dit artikel vertellen we je er graag meer over en geven we je een paar andere tips waarmee je in ieder geval niet onnodig te veel betaalt voor je zakelijke energie.

Blijf niet hangen bij je zakelijke energieleverancier

Wat in de meeste gevallen in ieder geval financieel gezien het meest aantrekkelijk is, is om nooit te blijven hangen bij je energieleverancier wanneer je zakelijke energiecontract eenmaal afloopt. Doe je dat wel dan mag het energiebedrijf je contract stilzwijgend verlengen; iets dat helaas niet tegen aantrekkelijke aanbiedingstarieven gebeurt. Daarom is het altijd aan te raden om íets te ondernemen. Voor de meeste situaties geldt dat je goedkoper uit bent wanneer je overstapt naar een energiecontract bij een ander energiebedrijf. Zakelijke energieleveranciers stunten namelijk altijd met hun prijzen en welkomstkortingen om zo nieuwe klanten te trekken; zelfs in tijden van hoge energietarieven. Wil je toch bij je huidige energiebedrijf blijven? Vraag dan of ze een interessante deal voor je hebben voor je eventueel gaat overstappen.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor beste deal

Nu vraag je je misschien af hoe je zo snel een ander, beter energiecontract kunt vinden voor je bedrijf. Simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Het maakt niet uit of je een contract omtrent energie grootzakelijk of kleinzakelijk nodig hebt; in beide gevallen kun je een zakelijke energievergelijker gebruiken om zo een nieuw passend energiecontract voor je bakkerij of je bedrijf te vinden. Het grote voordeel van zo'n online tool is dat je niet meer zelf handmatig op zoek hoeft te gaan naar een nieuw zakelijk energiecontract. Dat scheelt je ontzettend veel tijd en geld. Daarbij weet je binnen korte tijd welke energiecontracten er beschikbaar zijn voor jouw verbruik en situatie. Het is goed om te weten dat zo'n tool altijd onafhankelijk is, waardoor je het complete aanbod van dat moment te zien krijgt. Je hoeft dus niet verder te zoeken.

Let goed op de opzegtermijn van je huidige energiecontract

Tot slot is er nog iets waar je op kunt letten om zo niet onnodig te veel te betalen voor je zakelijke energiecontract. Aan ieder energiecontract zit een einddatum en een opzegtermijn. Het is belangrijk om precies op het goede moment over te stappen, zodat je geen opzegboete krijgt én geen hoog verlengtarief hoeft te betalen. Kijk bij het afsluiten van je zakelijke energiecontract al naar wat die opzegtermijn is en schrijf de einddatum op zodat je zeker weet wanneer je actie moet ondernemen. Besluit je om toch eerdere dan de opzegtermijn op te zeggen? Dan ontvang je een opzegboete voor de energie die je nog had afgesproken af te nemen. Het energiebedrijf waar je een contract hebt lopen heeft immers op basis van jullie afspraak energie ingekocht en voor dat pakket energie moet nog worden betaald.

Altijd op de hoogte blijven?

Neem een abonnement