Gelatissimo biedt twee topwedstrijden voor ijsbereiders

Gelatissimo

Met twee spannende wedstrijden biedt Gelatissimo (van 15 tot 19 februari in Stuttgart) een speciale ervaring in de ijsindustrie. “Als je het ambacht van ijsproductie wilt leren kennen, vind je hier het juiste netwerk. Bovendien geven Italiaanse ijsprofessionals voor het eerst hun expertise door in liveshows tijdens de beurs”, vertelt Markus Tischberger, projectmanager bij Gelatissimo en Intergastra.

Bij de Grand Prix Gelatissimo strijden ijsbereiders op drie wedstrijddagen om het beste hazelnoot-, yoghurt- en aardbeienijs. In de finale op de vierde dag van de beurs wordt de winnaar van de Grand Prix Gelatissimo bepaald als de winnaars van de drie voorgaande dagen nog één keer hun vaardigheden tonen en live mango-ijs maken. De jury kiest vervolgens de algehele winnaar van de trofee de Coppa Gelatissimo. Een andere competitie volgt op woensdag 19 februari met de Intercoppa. Naast de driedaagse winnaars van de 2020 Grand Prix Gelatissimo behoren ook de Grand Prix-finalisten uit 2016 en 2018 tot de deelnemers. Ze staan ​​voor een grote uitdaging: degene die het beste bierijs produceert wint de Intercoppa.

Trends bij de Gelatissimo: veganistische en suikervrije varianten

Of het nu gaat om winkelaccessoires, verschillende grondstoffen, actuele ontwikkelingen in ijsmachines, de nieuwste koelingstechnologie of apparatuurtrends voor het ijslaboratorium, Gelatissimo biedt het complete spectrum van de ijsindustrie. Een trendonderwerp op de beurs is gezondheidsbewuste voeding: naast veganistisch ijs tonen de exposanten ook biologische en suikervrije varianten. Klassieke en nieuwe ijssmaken vullen het gevarieerde assortiment toppings en wafels op de beurs aan. “Gelatissimo is het belangrijkste ontmoetingspunt voor de industrie ten noorden van de Alpen. Ons doel is om het gespecialiseerde publiek de nieuwste trends en innovaties te bieden”, legt Markus Tischberger, projectmanager bij Gelatissimo en Intergastra uit. “Als je het ambacht van ijsproductie wilt leren kennen, vind je hier het juiste netwerk. Daarnaast geven Italiaanse ijsprofessionals hun expertise voor het eerst door aan bezoekers in liveshows. ”

Koffietop op Intergastra

Dankzij de nabijheid van Intergastra is er gelegenheid tot een uitgebreide industrie-uitwisseling. Eigenaars van ijssalons, banketbakkers, restauranthouders en hoteliers van over de hele wereld profiteren van de diversiteit van beide beurzen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om kennis te maken met de huidige trends en ontwikkelingen, van ijsproductie en keukenapparatuur tot designtrends, tafelcultuurinnovaties, bouwtechnologie en de hele drankenwereld. Je vindt ook waardevolle impulsen in de Alfred Kärcher-hal (hal 8), waar je de wereld van koffie kunt ervaren. Of het nu gaat om rauwe koffie, bereidingswijzen, kopproeverijen, smaakervaringen in het dorp of de internationale uitwisseling van experts op het Koffiesymposium, ijs en koffie zijn een smakelijke dubbel. Talrijke evenementen en specialistische evenementen vullen de beurservaring aan: terwijl koffieproductie de focus is van de Coffee Summit, kunnen vakbezoekers kijken hoe de patissiers delicatessen maken als onderdeel van de Robert Widmann-competitie.

Gelatissimo is de grootste handelsbeurs voor ambachtelijk ijs ten noorden van de Alpen. Van 15 tot 19 februari 2020 vindt de beurs plaats samen met Intergastra, de vakbeurs voor de horeca in Stuttgart. Beide beurzen profiteren van hun synergie en bieden de ongeveer 100.000 bezoekers het volledige spectrum uit de wereld van ijs, gastronomie en de hotelindustrie.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Jurering IJssalon van het Jaar 2020  gestart

Jurering IJssalon van het Jaar 2020 gestart

Een spannende tijd breekt aan voor de vijf genomineerden in de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020. De wedstrijdcommissie start namelijk met de jurering van de ijssalons. Tussen 17 augustus en 1 oktober kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de jury.

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol voor ijssalons aan

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol voor ijssalons aan

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum past het bestaande coronaprotocol aan naar de nieuwe voorwaarden. Vanaf 10 augustus worden de maatregelen om het coronavirus te bestrijden uitgebreid. “We gingen natuurlijk voor een geleidelijke afschaling van maatregelen”, zegt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging weten. “Helaas geldt hier: één stap...

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever, bijzonderder...