Dit was Bakkersvak én IJs-Vak 2020

Bakkersvak 2020 4_Easyfairs

Op 1, 2 en 3 maart 2020 vond de negende editie van de meest toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerij- en ijssector plaats: vakbeurs Bakkersvak. Net als in 2019 hadden vakprofessionals drie dagen de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Deze editie was de eerste officiële samensmelting tussen Bakkersvak en IJs-Vak als eigen titels. Hiermee is een volgende stap gezet om niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium te bieden.

Met maar liefst 175 exposanten was de beurs gevuld met een diversiteit aan producten en tal van nieuwe en inspirerende concepten op het gebied van ambachtelijk brood, ijs, patisserie en chocolade.

Nog voordat de beursvloer werd geopend, stonden de eerste leveranciers al vroeg in de ochtend verse producten te bereiden. De deegmachines begonnen te draaien en de heerlijke, herkenbare geur van ambachtelijk brood verspreidde zich langzaam over de beursvloer. Dit jaar heeft de beurs meer dan 8.000 professionals mogen verwelkomen. Dat zijn iets minder bezoekers dan vorig jaar, het aantal vooraanschrijvingen is wel gelijk gebleven aan 2019. Ondanks alle omstandigheden, is de organisatie erg tevreden met de belangstelling en voelen zij zich erg gesteund door de exposanten en bezoekers. Hun loyaliteit en betrokkenheid wordt ontzettend gewaardeerd en kenmerkt ook de fantastische sector.

Onder de bezoekers bevonden zich onder andere bakkers, chocolatiers, patissiers en ijsbereiders. Maar Bakkersvak biedt niet alleen voor de bakkerijsector een uitkomst, ook horecaprofessionals (in spé) die zich willen laten inspireren door het ambacht waren in grote getale aanwezig. Daarnaast waren studenten (en docenten) ookweer van harte welkom op de beurs. Bakkersvak is er immers voor de bakker van nu én voor de bakker van morgen. Voor de studenten stond een absolute sterrencast klaar bestaande uit twee wereldkampioenen, zes schrijvers, een handjevol topondernemers en een verzameling aan gerenommeerde toptalenten. Tijdens het Vragen(v)uurtje hadden studenten de mogelijkheid al hun brandende vragen aan deze helden uit het vak te stellen.

Vakwedstrijden hoog niveau 

Bakkersvak 2020 1_Easyfairs

De beurs bruiste van de activiteiten, zoals de Dutch Pastry Award, De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en de Beste Bonbon van Nederland. De grote winnaar van de Dutch Pastry Award was Stefano van Leeuwen. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs die uitgereikt werd door de vakjury. Jeffrey Claasen, werkzaam bij Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, won De Gouden IJscreatie. Bovendien is Intelligentia Taste Rooms hierdoor genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, net als IJs & Spijs in Haps en van IJsje Prima in Callantsoog die repecentievelijk op een tweede en derde plek eindigen.

Een andere IJs-Vakwedstrijd De Gouden IJsspatel werd gewonnen door Anne de Glint van Het IJscafé in Nunspeet. Op de tweede plek eindigde Sanne Smit van IJs bij Pinoccio in Heiloo en derde werd Paul Wilderink van De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen. De laatste winnaar op Bakkersvak en IJs-Vak werd Niels Verweij die de titel ‘Beste Bonbon van Nederland’ won.

Theaters

Bakkersvak 2020 2_Easyfairs

Zowel de studenten als de traditionele bezoekers hebben kunnen genieten van verschillende lezingen en workshops. In het nieuwe Praktijklokaal werden de juiste thema’s aangesneden op het gebied van duurzaam ondernemer, gezonde voeding en winkelbeleving. Een voorbeeld van een goede lezing is die van Fiorienne Westenberg van Many Tastes. Toen Fiorienne begon te praten over de ontwikkelingen op het gebied van marketing en ondernemen in de bakkerswinkel bleven de bezoekers binnenstromen. Binnen No-time waren de plekken gevuld met aandachtige luisteraars. Foodbase, Rabobank, Bakery Nexus en Bakkersvak hebben zich op de beurs verenigd in ‘Klaar voor Morgen’. Een plek waar bezoekers worden aangezet tot nadenken over de toekomst. Op een speciale stand kon men op interactieve wijze kaarten met prikkelende stellingen ‘spelen’ om daar vervolgens over in gesprek te gaan.

Toekomstplannen

Bakkersvak 2020 3_Easyfairs

Terugkijkend op deze editie is Easyfairs, beursorganisator van Bakkersvak, niet anders dan tevreden gezien de enorme belangstelling van de bezoekers en de positieve reacties van zowel de bezoekers als de exposanten. De organisatie kreeg veel complimenten over de uitstraling van de beurs. Dat belooft nog veel meer voor volgend jaar. Dan bestaat Vakbeurs Bakkersvak namelijk 10 jaar. De beurs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onmisbaar netwerk- en kennisevent en een begrip in de branche. De 10e editie van Bakkersvak vindt plaats op 7, 8 en 9 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem. Het belooft een mooi event te worden, want de beursorganisatie pakt uit en viert haar jubileum groots! Team Bakkersvak is al druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Houd daarom www.bakkersvak.nl in de gaten voor de laatste updates!

Interesse in een stand voor 2021? Neem dan contact op met Patrick Huijs. 

Patrick Huijs
Account Manager
Patrick.huijs@easyfairs.com
+31 (0)183 680 646

Lees ook
Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs willen opnieuw samenwerken tijdens IJs-Vak 2021

Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs willen opnieuw samenwerken tijdens IJs-Vak 2021

De vakbeurs IJs-Vak staat op 7, 8 en 9 maart 2021 op de kalender. De ambachtelijke ijsbranche spreekt de intentie uit om komende editie voor het derde jaar op rij een samenwerking aan te gaan beursorganisator Easyfairs.

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Beursorganisator Easyfairs is klaar voor de organisatie van Empack Utrecht 2020. De vakbeurs voor de verpakkingsindustrie stond in eerste instantie gepland in maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 15, 16 en 17 september 2020. Inmiddels heeft Easyfairs alle denkbare protocollen klaarstaan om verpakkingsprofessionals op een veilige en...

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs Nederland gaat evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten. Op deze manier wil de beursorganisator vanaf september weer evenementen kunnen laten plaatsvinden. De organisatie denkt onder andere aan ‘time slots’ voor bezoekers en een verruiming van de gehele beursindeling.