Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Foto: Debic

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa. 

Voordelen  

  • De heerlijke smaak en het aroma van verse boter.
  • Een gegarandeerd smeltpunt van 26 – 28 °C, het hele jaar door.
  • De perfecte opslageigenschappen.
  • Laat zich snel tot een gladde crème vermengen, ook met andere ingrediënten zoals siroop, chocolade en alcohol.
  • Verpakt in handige staven, met een aanduiding per 1/2 kilo op de verpakking.
  • Uiterst geschikt voor botercrème, spuitkoekjes, crèmes, macaronvullingen
  • en ganaches.
  • Extra crèmige textuur dankzij het lagere smeltpunt.

Wist je dat …

Een zuivelproduct alleen de naam ‘boter’ mag dragen als het aan strenge eisen voldoet qua samenstelling en productieproces?

Echte boter – zoals Debic Crème boter en Debic Cake Gold – bestaat uit 82% melkvet, 16% vocht en 2% vetvrije, droge stof. Het productieproces moet volledig natuurlijk zijn. Bij Debic hebben we een geavanceerde productiefaciliteit, waar we met een minutieus fractioneringsproces werken. Daarbij wordt vloeibaar melkvet trapsgewijs afgekoeld en gekristalliseerd.

Het resultaat? Betrouwbare boters met een optimale verwerkbaarheid en een smeltpunt dat het hele jaar door hetzelfde is.

Smeltpunt:
26-28°C

Verwerkingstemperatuur:
18-20°C 

Foto: Debic

Logo Debic

Lees ook
Sociale partners bedanken de bakker met commercial

Sociale partners bedanken de bakker met commercial

Dankzij alle hardwerkende bakkers kunnen alle Nederlanders dagelijks rekenen op vers brood en banket. Om hen te bedanken hebben de sociale partners CNV vakmensen, FNV, NBOV en NVB een commercial gemaakt die te zien is op de publieke zenders.

NK brood- en banketbakken uitgesteld

NK brood- en banketbakken uitgesteld

Op woensdag 15 april zou het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2020 plaatsvinden, maar de organisatie heeft besloten om deze wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat de wedstrijd later in 2020 nog wordt ingehaald.

Bladerdeegrolletjes zijn echte eye-catcher

Bladerdeegrolletjes zijn echte eye-catcher

Ronald Timmer heeft, samen met zijn broer Willem en diens vrouw Henriette, Bakkerij Timmer van zijn ouders overgenomen. Willem verzorgt het brood, Ronalds hart ligt bij het banket. Daar kan hij al zijn creativiteit in kwijt. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken.” Hij deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé.