Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Foto: Debic

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa. 

Voordelen  

  • De heerlijke smaak en het aroma van verse boter.
  • Een gegarandeerd smeltpunt van 26 – 28 °C, het hele jaar door.
  • De perfecte opslageigenschappen.
  • Laat zich snel tot een gladde crème vermengen, ook met andere ingrediënten zoals siroop, chocolade en alcohol.
  • Verpakt in handige staven, met een aanduiding per 1/2 kilo op de verpakking.
  • Uiterst geschikt voor botercrème, spuitkoekjes, crèmes, macaronvullingen
  • en ganaches.
  • Extra crèmige textuur dankzij het lagere smeltpunt.

Wist je dat …

Een zuivelproduct alleen de naam ‘boter’ mag dragen als het aan strenge eisen voldoet qua samenstelling en productieproces?

Echte boter – zoals Debic Crème boter en Debic Cake Gold – bestaat uit 82% melkvet, 16% vocht en 2% vetvrije, droge stof. Het productieproces moet volledig natuurlijk zijn. Bij Debic hebben we een geavanceerde productiefaciliteit, waar we met een minutieus fractioneringsproces werken. Daarbij wordt vloeibaar melkvet trapsgewijs afgekoeld en gekristalliseerd.

Het resultaat? Betrouwbare boters met een optimale verwerkbaarheid en een smeltpunt dat het hele jaar door hetzelfde is.

Smeltpunt:
26-28°C

Verwerkingstemperatuur:
18-20°C 

Foto: Debic

Logo Debic

Lees ook
Feesttaarten van Debic helpen bakkers ook in onzekere tijden

Feesttaarten van Debic helpen bakkers ook in onzekere tijden

Wie jarig is, trakteert. Daarom heeft Debic ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan dit jaar een nieuw concept ontwikkeld: Debic Feesttaarten. Hiermee is het voor bakkers makkelijker om taarten te maken én te bewaren. En dat komt zeker in coronatijd goed van pas.

Zuiveltrends - Minder suiker, minder vet?

Zuiveltrends - Minder suiker, minder vet?

Minder vet, minder suiker, vegan: hoe vertalen deze trends zich naar de zuivelwereld? En wat betekent dat voor de ambachtelijke bakker? Slagroom en boter blijven belangrijke ingrediënten voor bakkers. Op dit vlak verandert er ogenschijnlijk niet veel. Hoe kunnen bakkers zich dan blijven vernieuwen? “Kijk naar de trends in het zuivelschap, waar bijvoorbeeld...

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”