De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa. 

Voordelen  

  • De heerlijke smaak en het aroma van verse boter.
  • Een gegarandeerd smeltpunt van 26 – 28 °C, het hele jaar door.
  • De perfecte opslageigenschappen.
  • Laat zich snel tot een gladde crème vermengen, ook met andere ingrediënten zoals siroop, chocolade en alcohol.
  • Verpakt in handige staven, met een aanduiding per 1/2 kilo op de verpakking.
  • Uiterst geschikt voor botercrème, spuitkoekjes, crèmes, macaronvullingen
  • en ganaches.
  • Extra crèmige textuur dankzij het lagere smeltpunt.

Wist je dat …

Een zuivelproduct alleen de naam ‘boter’ mag dragen als het aan strenge eisen voldoet qua samenstelling en productieproces?

Echte boter – zoals Debic Crème boter en Debic Cake Gold – bestaat uit 82% melkvet, 16% vocht en 2% vetvrije, droge stof. Het productieproces moet volledig natuurlijk zijn. Bij Debic hebben we een geavanceerde productiefaciliteit, waar we met een minutieus fractioneringsproces werken. Daarbij wordt vloeibaar melkvet trapsgewijs afgekoeld en gekristalliseerd.

Het resultaat? Betrouwbare boters met een optimale verwerkbaarheid en een smeltpunt dat het hele jaar door hetzelfde is.

Smeltpunt:
26-28°C

Verwerkingstemperatuur:
18-20°C 

Foto: Debic

Logo Debic

Altijd op de hoogte blijven?