De ‘zoetste’ beurs ter wereld - AB Tech Expo maakt Sigep 2020 voor bakkers nog interessanter

Foto: SIGEP

Foto's: SIGEP

Van 18 tot 22 januari 2020 opent Sigep voor de 41e keer de deuren. In het Expo Center in het Italiaanse Rimini ontdekken bezoekers toekomstige trends en nieuwe formats, al het nieuws uit de sector en de beste innovaties. Dit jaar vindt tijdens de beurs tevens AB Tech Expo plaats, de internationale beurs voor brood, banket en zoetwaren. Dat maakt de beurs extra interessant voor de bakkersbranche.

Met een beursoppervlakte van 129.000 m2 is er voor de ijsbereider én de bakker veel te zien en te beleven. Op de beurs in Italië ontmoeten alle hoofdrolspelers van vijf sectoren elkaar: ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakmensen uit de branches wereldwijd, belangrijke evenementen en trainingen op topniveau, het is allemaal te vinden op de grootste
ijsbeurs ter wereld.

Voor de zesde keer vindt AB Tech Expo plaats op Sigep. Dit internationale evenement omvat alle onderdelen van de bakkersbranche: van productopslag tot bereiding, van deeg tot productie (delen, vormen, snijden), tot rijzen, koken, koelen, snijden en verpakken, inclusief alle diensten met betrekking tot de proceskwaliteit.

Foto: SIGEP

Wedstrijden in 2020
Ieder jaar worden er op Sigep wedstrijden gehouden die deelnemers van over de hele wereld aantrekken. In de Gelato Arena wordt de Wereldbeker Gelateria gehouden, de belangrijkste wedstrijd voor ambachtelijk ijs. Dit is inmiddels de negende editie, met twaalf teams uit de hele wereld.

In de Pastry Arena worden The Star of Sugar (met wedstrijden suikersculpturen en reisgebak), de Italiaanse kampioenschappen patisserie en Sigep Giovani, een topwedstrijd voor vakscholen, gehouden. De Coffee Arena organiseert zeven Italiaanse barista-kampioenschappen, alle geldig voor toegang tot de wereldkampioenschappen van het prestigieuze World Coffee Events circuit.

BoulangerieTeam strijdt mee
In de Bakery Arena vindt de internationale Bakery Cup-wedstrijd ‘Bread in the City’ plaats. Acht teams zullen het tijdens deze wedstrijd tegen elkaar opnemen. Elk team bestaat uit twee kandidaten en één coach. Voor Nederland doen Niek van Waarde en Michel Schröder van het Nederlandse BoulangerieTeam mee. Zij nemen het op tegen teams uit Spanje, Peru, Japan, China, Zwitserland, Duitsland en Taiwan. Onder begeleiding van andere leden van het BoulangerieTeam hebben ze hard gewerkt aan de recepturen voor de categorieën ‘Ciabatta and Special Breads’, ‘Viennoiseries and Oven-Baked Pies’ en ‘Savoury’.

Foto: SIGEP

Sigep als ambassadeur
Sigep stelt zich graag op als ambassadeur van producten ‘made in Italy’. “De beurs brengt Italiaanse uitmuntendheid naar de wereld toe, en de top van de wereld naar Italië”, aldus de organisatie. 2019 is een druk jaar geweest: na de etappes van het Gelato Festival in Miami, Florence, Rome, Turijn, Milaan, Okinawa en Barcelona, was Sigep op de National Restaurant Association Show in Chicago, en keerde in juni terug op tournee met het Gelato Festival in Berlijn, Boston en Warschau. Op doorreis in Berlijn op World of Coffee zal Sigep vervolgens Wenen en Londen aandoen. In augustus is Sigep op het Gelato Festival in Chicago en Yokohama geweest en in september zijn Washington DC en West Hollywood Los Angeles bezocht, met een stop in Las Vegas op de IBIE-International Baking Industry Exposition.

Het is duidelijk dat de grootste ijsbeurs ter wereld zich al lang niet meer alleen op ijsmakers richt, maar ook steeds interessanter wordt voor bakkers, patissiers en chocolatiers. De beurs is zeker de moeite waard om voor naar Italië te reizen.

Sigep en AB Tech Expo
18 t/m 22 januari 2020
Openingstijden
18-21 januari: 9.30-18.00 uur
22 januari: 9.30-17.00 uur

Rimini Expo Center
Via Emilia, 155
47921 Rimini-Italië
En.sigep.it/
www.sigep.it

Lees ook
Niek van Waarde en Michel Schröder winnen Bread in the City

Niek van Waarde en Michel Schröder winnen Bread in the City

Niek van Waarde en Michel Schröder van het Nederlands BoulangerieTeam kwamen 19 januari in actie tijdens Sigep in Rimini. Vanmorgen stonden ze bij de International Bakery Cup op het hoogste treetje van het podium.

Volop inspiratie op Sigep 2020

Volop inspiratie op Sigep 2020

Het is wederom erg druk op Sigep, de bekende ijsvakbeurs in het Italiaanse Rimini. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan.

Hans Som neemt afscheid als coach

Hans Som neemt afscheid als coach

Het WK Boulangerie was het laatste WK als teamcoach voor Hans Som. “Dit is de vijfde keer dat ik mee doe en het is mooi geweest. Volgende keer sta ik hier als toeschouwer.” Maar zijn deur blijft altijd open staan voor jonge vakmensen. “Kennis moet je delen om het te kunnen vermenigvuldigen.”