De voordelen van thuis je eigen brood bakken

6 december 2022 partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Wanneer je vandaag de dag naar de winkel gaat, is een brood natuurlijk net zoals veel andere boodschappen een flink stuk duurder geworden. Los van het feit dat de bakkers geen andere keuze meer hebben, zien we steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om thuis hun eigen brood te gaan bakken. Met een machine van enkele tientallen euro’s en een pak met meel, kom je natuurlijk al een heel eind. Of de kwaliteit van een eigen brood net zo lekker is, als dat van de warme bakker, dat valt nog maar de bezien. Om je een idee te geven welke voordelen het zelf bakken van een brood allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Goedkoper

Uiteraard zijn de kosten voor het maken van een eigen brood vaak een stuk voordeliger, dan wanneer je naar een bakker toegaat. Althans, dat denken veel mensen. Wat je namelijk even niet moet vergeten, is dat je naast de ingrediënten en het stroom wat zo’n machine verbruikt, je ook het apparaat aan dient te schaffen. Je kunt je dan dus wel voorstellen hoeveel broden of je moet bakken, voordat je dit uiteindelijk hebt terugverdiend. Nu kun je online net als je autoverzekering vergelijken, ook wel verschillende broodbakmachines met elkaar vergelijken, maar kijkende naar de kosten per brood, is het uiteindelijk centenwerk. Daarbij komt ook dat je te maken hebt met de tijd die het duurt en je het brood vervolgens ook nog moet zien te snijden. Genoeg reden dus ook gewoon naar de bakker toe te gaan.

Altijd vers brood

Naast dat een broodbakmachine natuurlijk een flinke investering is, zien we wel dat het brood lekker vers is. Of dat nu heel bijzonder is, dat is natuurlijk een tweede. Ook bij de bakker heb je namelijk ontzettend vers brood. Dus puur kijkend naar de kwaliteit, doet een bakker zeker niet onder voor het brood uit je broodbakmachine. Daarbij komt ook dat je bij de bakker ontzettend veel keuze hebt, terwijl je bij jezelf vaak beperkt bent tot één brood. Je kunt het natuurlijk altijd een keer proberen, want voor de eerste paar plakken zijn heerlijk vers. Dit is in tegenstelling tot het brood wat je bij de supermarkt haalt niet het geval het meest van de tijd. Uiteraard is dit bij een warme bakker anders.

Je kunt speciale broden bakken

We kennen natuurlijk allemaal wel de bekende wit, bruin en tarwe broden die bij de bakker en ook supermarkt liggen. Toch kun je met een broodbakmachine net iets meer maken. Het leuk is namelijk dat je prima zelf kunt experimenteren met allerlei verschillende ingrediënten. Zo kun je bijvoorbeeld wat noten toevoegen voor het maken van een notenbol of juist wat chocola om het zoeter en ook direct feestelijk te maken. Kortom, mogelijkheden genoeg dus. Het leuk hieraan is, is dat je dit vaak bij een bakker niet tegenkomt. Dus wil jij eens een keer iets anders proberen dan anders, dan is het zeker de moeite waard om eens te proberen.


Altijd op de hoogte blijven?