De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis om je creaties af te werken. Lekker gebak en de smeuïgste botercrème: je creëert steeds een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een extra rijke botersensatie.

INGREDIËNTEN (25 STUKS)

Spijs

  • 100 g Debic Cake Gold
  • 700 g amandelspijs
  • 300 g ei

Taartdeeg

  • 1,25 kg Debic Constant boter
  • 625 g basterdsuiker
  • 625 g castorsuiker
  • 15 g vanillepoeder
  • 12 g zout
  • 125 g ei
  • 20 g bakpoeder
  • 10 g koolzuur
  • 875 g patentbloem
  • 875 g Zeeuwse bloem

Espressocrème

  • 525 g melk
  • 175 g Debic Slagroom zonder Suiker
  • 315 g suiker (1)
  • 35 g suiker (2)
  • 55 g (kook) roompoeder
  • 40 g eigeel
  • 875 g Debic Crème boter
  • 300 g koude, sterke koffie
  • 100 g koffielikeur

Garnituur

  • 25 biscuitplakjes van 8 cm
  • 1 kg Debic Prima Blanca Max
  • cacaopoeder

Bereiding

Spijs
Smelt de Debic Cake Gold en meng er de aman­delspijs onder. Voeg het ei toe en roer glad.

Taartdeeg
Draai de Debic Constant boter goed glad, samen met de suikers, het vanillepoeder,het zout en het ei. Meng het bakpoeder en het koolzuur onder de bloem. Spatel de bloem voorzichtig onder het boter-suikermengsel. Draai glad en rol het mengsel uit op 12 mm dikte. Steek ringen van 10 cm uit met een uitsteekring. Vet de uitsteekringen goed in en plaats op een bakplaat. Leg in elke ring een plakje van het taartdeeg. Spuit een spiraal spijs op het deeg en plaats er nadien een extra plakje taartdeeg op en druk goed aan. Bak de taartjes af in de oven op 180 °C gedurende 40 ­minuten.

Espressocrème
Breng de melk, de room en de suiker (1) samen aan de kook. Meng de suiker (2), het roompoeder en het eigeel. Voeg dit ei-suikermengsel toe aan de warme massa en breng weer aan de kook. Breng de massa over in een bak en bedek met plasticfolie. Laat afkoelen. Klop de Debic Crème boter luchtig op. Meng een gedeelte van de compositie onder de luchtige boter. Laat draaien op de tweede versnelling gedurende 10 minuten. Voeg nu de rest van de compositie toe en laat nog eens 10 minuten draaien op de tweede versnelling. Meng de compositiecrème met de koffie en de likeur. Roer goed.

Opbouw & afwerking

Bekleed de binnenkant van een taartring (10 cm diameter) met plasticfolie. Plaats de gebakken taartbodem in de ring en bedek de bovenkant met de espressocrème. Druk een plakje biscuit in de crème. Klop de Debic Prima Blanca luchtig op, tot een stevige yoghurtdikte. Breng over in een spuitzak en spuit 9 roomdoppen op de taart. Plaats kort in de vriezer. Verwijder voorzichtig de ring en de plasticfolie en werk af
met cacaopoeder.

Debic Boter

Meer informatie & inspiratie? Surf naar www.debic.com en ontdek er onze recepten.

Altijd op de hoogte blijven?