Callebaut presenteert inpiratiemagazine voor de feestdagen

Callebaut_feestdagen taart

Chocolade is en blijft hot, en mag dus niet ontbreken in de bakkerijvitrine. zeker niet nu de feestdagen in zicht zijn. Callebaut komt met een nieuw bakkerij-inspiratiemagazine om je te helpen aan de hoge eisen van (ook jonge) klanten te voldoen. Daarnaast kun je een webinar volgen over de geheimen van de chocoladetaart en -tartelette, eersteklas bestsellers.

Na de coronapandemie staat genieten extra hoog op het verlanglijstje van consumenten. Net als kwaliteit en luxe. Chocolade is hiervoor het ingrediënt bij uitstek, want het is niet voor niets zo’n populair product. Dat komt niet alleen door de smaak, maar ook door de mondbeleving. Het smeltpunt van chocolade ligt tussen de 35 en 37 graden Celsius, net onder onze lichaamstemperatuur. Daardoor smelt het op je tong. Dat is precies de reden waarom chocolade voor zoveel mensen onweerstaanbaar is.

Kwaliteit en gebruiksgemak

Wie slim is, zet dus in op luxe en onderscheidende chocoladeproducten die in een handomdraai klaar zijn. Callebaut wil je daar graag bij helpen en komt met een nieuw magazine: om je te inspireren meer met chocolade te doen, meer (jonge) consumenten naar je winkel te trekken én, niet onbelangrijk, meer marge te realiseren. Scan de QR-code voor het magazine.

callebaut qr code magazine

De chefs van de Chocolate Academy van Callebaut weten als geen ander hoe je het heerlijkste banket en dito patisserie met chocolade maakt: van een eenvoudige cake tot soezen; van brownies tot chocoladetaart en -tartelettes. De truc zit ’m in de echte Belgische chocolade van Callebaut: die is van zeer hoge kwaliteit, en bovendien heel makkelijk in gebruik.

Dat is niet onbelangrijk in deze tijd, waarin gekwalificeerde medewerkers schaars zijn, terwijl er tegelijkertijd extra druk ligt op de ambachtelijke (banket)bakker. Want die moet juist nu uitblinken in flexibiliteit, en optimaal in­spelen op de wensen van de steeds veeleisender consument.

Chocoladelekkernijen zijn niet alleen winstgevend voor de bakker, ze beantwoorden ook aan de behoeften van de klant. Chocolade is nog steeds een van de meest populaire smaken onder consumenten, met andere woorden: de sleutel tot een pure win-winsituatie.

Waarom is chocolade onmisbaar?

  • Chocolade is een van de meest geliefde smaken ter wereld.
  • Zes op de 10 mensen kiezen voor een chocoladelekkernij.*
  • De chocolade in je voorraad kun je gebruiken voor allerlei toepassingen.
  • 75 procent van de consumenten eet regelmatig chocoladesnacks.*
  • Chocolade is een van de meest gedeelde ‘foods’ op Instagram.
  • Chocolade kan een positief effect hebben op onze geestelijke gesteldheid.

* Callebaut Dessert Report 2020, CGA.

Tijd voor chocoladetaart

Nostalgische en klassieke smaken zijn weer helemaal in, maar de bekende klassiekers verdienen wel een eigentijds uiterlijk en textuurtje. Door in te spelen op de huidige trends maak je je aanbod aantrekkelijk voor de nieuwe generatie consumenten: de millennials en generatie Z. Ontdek hoe je je klassiekers kunt pimpen in Callebaut’s Inspiratiemagazine.

Een ervan is de chocoladetaart: een waar succesnummer, om niet te zeggen het paradepaardje van het chocoladegebaksassortiment. In de top tien van meest gekozen zoete lekkernijen staat deze taart niet voor niets op nummer 1!*

De chocoladetaart is er natuurlijk in allerlei soorten en maten: van eenvoudige naked cakes tot gelaagde,
geglaceerde en dripping taarten of tartelettes. Je kunt er alle kanten mee op en in de vitrine zijn ze een lust voor het oog. Maar wist je ook dat ze tot de best verkochte producten van de bakker behoren? Deze hoogvlieger hoort dus zeker thuis in je assortiment.

Webinar met chefs

Chefs Francisco Moreira & Ton Jongejan van de Chocolate Academy staan net als jij dagelijks in de keuken. Ze kennen het klappen van de zweep en weten alles van chocolade. Schrijf je daarom snel in voor het gratis webinar op dinsdag 23 november, waar je leert de ultieme chocoladetaart en -tartelettes te maken. Hiermee kunnen de feestdagen niet meer stuk! Scan de QR-code en meld je vrijblijvend aan.

callebaut qr code webinar

*Datassential Dessert Keynote Report 2021.nl

Chocolate Academy Online

Word lid van onze internationale Chocolate Academy Online Community en krijg toegang tot:
inspirerende concepten; toprecepten; livestreams & webinars door onze chefs.

Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

Veel bakkers hebben last van de stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie en grondstoffen. Voor investeren is (bijna) geen ruimte meer. NBOV hoort van steeds meer bakkers dat ze zich zorgen maken en laat weten dat ze de lobby hebben geïntensiveerd.

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Grondstoffenproducent Ireks springt hier op in en introduceert Plusminus volkoren. Voor koolhydraat verlaagd speciaalbrood dat naar ‘gewoon’ lekker brood smaakt en perfect om het nieuwe jaar goed te beginnen.