Broodhuys De Beerse Bakker begint een vershof

Vershof_Emondt KMI_adv BIB 9-2021_1

Vader Ton en zoon Gidion Bressers geloven heilig in de kracht van een vershof: alle versproducten onder één dak, dat biedt volop gemak voor de klant. Daarom runnen ze niet alleen een filiaal in de vershof van Veldhoven, maar zijn ze er zelf ook een gestart in Middelbeers. “Dat is best een uitdaging, want naast brood en banket verkopen we nu ook zuivel, kaas en groenten. Gelukkig zijn de klanten razendenthousiast.”

De Beerse Bakker is sinds 1926 aan de Willibrordstraat in Middelbeers gevestigd. In 2016 nam familie Bressers twee winkels in Eindhoven van een collega-bakker over. Twee jaar later deed zich de volgende kans voor: er kwam ruimte vrij in de Vershof in Veldhoven. “We kregen de vraag of we ons daar wilden vestigen. We hebben er goed over nagedacht en besloten om het aanbod aan te nemen”, vertelt Gidion Bressers.

In 2019 werd nog een nieuwe tak aan het bedrijf toegevoegd: de eigen lunchroom, ‘Meesterlijk’, gevestigd in een oude bovenmeesterswoning in de Willibrordstraat. Ton: “Een bakkerij en een lunchroom passen goed bij elkaar. Bovendien was dit een grote wens van onze dochter Vivian. Zij heeft dan ook samen met haar man de leiding.”

Grote verbouwing

De slager, die aan de overkant op zo’n 50 meter van de bakkerij was gevestigd, gaf aan te willen stoppen. “Dat vonden we erg jammer, vanwege de fijne samenwerking natuurlijk, maar ook voor de leefbaarheid in het dorp. Er zijn al veel winkels verdwenen. Zo ontstond het idee om het pand te kopen en zelf op deze locatie een complete vershof te starten. Daar hebben de bewoners volgens mij behoefte aan. Klaas en Suzanne van Slagerij Van Hoof durfden met ons de stap te wagen. Zij hebben hun hoofdvestiging in Eindhoven en daarnaast een winkel in Best. We willen alle pijlen op de vershof richten en zodoende hebben we besloten om onze twee vestigingen in Eindhoven te verkopen.”

Een zeer grote verbouwing was het gevolg. “Als twee aparte bedrijven wilden we toch heel graag dezelfde uitstraling, om voor eenheid in de vershof te zorgen. Hiervoor hebben we contact gezocht met Emondt-KMI Fresh Food Interiors. Dit was de eerste keer dat we met elkaar samenwerkten. En we zijn zo tevreden dat het bedrijf ook ons filiaal in Veldhoven heeft mogen verbouwen”, vertelt Gidion enthousiast.

Meer presentatieruimte

Vershof_Emondt KMI_adv BIB 9-2021_2

In de nieuwe vershof heeft de familie Bressers 230 vierkante meter tot haar beschikking. “Daarmee kunnen we veel beleving en een optimale presentatie bieden. Niet alleen kunnen we ons complete assortiment kwijt, ook is er ruimte voor de verkoop van zuivel, kaas en groenten. Zo kunnen we klanten nog beter verleiden”, aldus Ton.

Samen met Emondt KMI is een duidelijke routing gemaakt. “Klanten komen via een automatische deur de winkel binnen. Dan zien ze links onze bakkerij en rechts de slagerij. Achter in de winkel liggen zuivel, kazen, groenten en fruit. In het midden zijn er eilandjes, waaruit klanten verschillende soorten producten kunnen pakken, zoals jam, eieren en honing uit de regio. Daarnaast is er een groot eiland met dagelijkse aanbiedingen. Bij het bakkerijgedeelte kunnen klanten zelf kleinbrood, hardbrood, croissants, cake, koeken en chocolade pakken. Aan de overkant van dit zelfbedieningsmeubel staat een diepvrieseiland met onder meer glutenvrije producten. Daarna volgt de toonbanklijn met gebakspresentatie, hartige snacks en broden.”

Zo’n 30 tot 40 procent van het assortiment is nu selfservice, licht de ondernemer toe. “Voor het winkelpersoneel is dit best een uitdaging. Onze winkel­dames moeten ervoor zorgen dat alles op voorraad is, want een leeg schap verkoopt niet”, zegt hij nuchter. “Het is wennen, maar het werkt heel goed. Klanten nemen graag wat uit de zelfbedieningsmeubelen mee en zijn laaiend enthousiast over ons concept. “Dat we dit in Beers krijgen”, horen we vaak.

Veel kansen

Vershof_Emondt KMI_adv BIB 9-2021_3

Een vershof is volgens familie Bressers de toekomst. “Het ambacht zit bij elkaar onder één dak. Dat betekent gemak voor de klant. Die hoeft dan niet meer apart naar de groenteboer, slager en bakker. Mensen ervaren dit echt als groot pluspunt. Ook voor ons biedt deze aanpak voordelen. We kunnen nu nog beter met de slager samenwerken en we delen de kosten”, aldus Gidion.

Wel vindt hij het heel belangrijk dat het assortiment duidelijk verschilt van dat in de supermarkt. “We verkopen echt speciale producten met meerwaarde. Zo halen we onze zuivel, kaas en eieren rechtstreeks van de boer. De groente wordt geleverd door een nabijgelegen groente- en fruitbedrijf, en verder verkopen we bijvoorbeeld allerlei soorten jam van een zorgboerderij.”

De vershof in Middelbeers is begin september geopend en wordt gerund door Manon Vermeer, de vriendin van Gidion. “De eerste dagen was het echt een gekkenboel”, vertelt Gidion. “We zijn heel benieuwd of dat zo blijft, maar we zien de toekomst in elk geval positief tegemoet. We zijn ervan overtuigd dat we met het openen van de vershof de juiste stap hebben gezet en dat we de komende jaren goed vooruit kunnen!”

Emondt KMI logo_kleinPrinsenweide 13-25
7317 BA Apeldoorn
www.emondt.nl

Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.