Bakkersvak 2020: durf te kiezen!

Bakkersvak 2019_1_Easyfairs

Foto: Easyfairs

Wil je in de foodbranche onderscheidend zijn met de lekkerste, meest smaakvolle producten voor je klant? Wil jij het beste en het lekkerste brood, banket, fijne patisserie, ambachtelijk ijs of chocolade maken óf inkopen? Dan is er gelukkig één landelijk moment om inspiratie op te doen: vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak. Dit jaar vindt het evenement voor de 9e keer plaats en wel van zondag 1 tot en met dinsdag 3 maart in Evenementenhal Gorinchem.

De bakkerijsector verandert momenteel meer en sneller dan ooit tevoren. Aan de ene kant zien we schaalvergroting, industrialisatie en automatisering die bezig zijn aan een opmars onder middenbedrijven. Aan de andere kant zien we een tegenbeweging van bakkerijen die zo puur, authentiek en ambachtelijk mogelijk willen werken. Maar kun je alles wel zelf en moet je dat wel willen? Produceer je in de nacht of overdag, of misschien wel 24/7? Staat het derde kanaal misschien wel op de eerste plaats? Is een winkel nog wel nodig? En is dat dan een bakkerswinkel of ook een koffiezaak, lunchroom, ijssalon of delicatessenwinkel? Lastige vragen waarop je het antwoord gaat vinden op vakbeurs Bakkersvak en IJs-vak.

Volop inspiratie

Bakkersvak 2019_2_Easyfairs

Foto: Easyfairs

We garanderen je dat je vol inspiratie naar huis gaat. Zo is ook het BoulangerieTeam weer aanwezig om jou als bezoeker te verrassen. Dit keer gaan boulangers Kris Huijsman en Gerrit Huckriede aan de slag met het centrale thema van de beurs: durf te kiezen. Want ook op het gebied van creativiteit kunnen keuzes worden gemaakt. En laat creativiteit nu één van de eigenschappen zijn die de boulangers zeker beschikken! Op de stand van het BoulangerieTeam kun je vele producten bekijken die er worden gemaakt. Er ligt een breed assortiment aan broden, hartige taarten en viennoiserie producten. De basis van de producten ligt veelal bij de BT80: een uniek grijstintenmeel met een veelzijdig karakter en bovendien een pure smaakmaker die speciaal voor het team is ontwikkeld. Naast deze producten staan er, zoals ieder jaar, weer diverse showtafels met producten van het BoulangerieTeam én van het Nationaal Patisserie Team.

Die laatste organiseert dit jaar naast de prestigieuze Dutch Pastry Award ook een compleet nieuwe wedstrijd voor de ‘Lekkerste bonbon van Nederland’ gemaakt met de speciale ‘The Juicer’ mal die het team heeft ontworpen.

Tot slot sluiten het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team weer de handen ineen. Gezamenlijk gaan zij een product maken op het gebied van viennoiserie. Het BoulangerieTeam zorgt hierbij voor de basis van het product, terwijl de patissiers de laatste hand aan het product zullen leggen.

IJs-vak

Bakkersvak 2019_4_Easyfairs

Foto: Easyfairs

De ijssector wint enorm aan populariteit. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Logisch, want ook hier draait het om ambacht en smaakvolle producten en veel grondstoffen zijn een (banket)bakker ook niet onbekend. Bovendien is het een aantrekkelijke manier om je omzet en marges te verhogen. Daarom staat tegenwoordig ambachtelijk ijs ook volop in de aandacht op het evenement. In samenwerking met onder andere het Ambachtelijk IJscentrum en het Gilde van Meesterijsbereiders is daarom besloten om een volwaardig IJs-Vak evenement tijdens Bakkersvak te organiseren. Niet separaat, maar als logishce uitbreiding op Bakkersvak. Tijdens de beursdagen kun je de speciale ijs-route bewandelen. Zo is het voor jou duidelijk welke partijen voor Bakkersvak én IJs-vak staan.

Ook IJs-vak staat vol ijskoude inspiratie; IJs-vak is er voor iedere ijsprofessional. Op de beursvloer zul je verspreid over 3 dagen de meest coole activiteiten terugvinden. Van de uitreiking van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie, tot aan live ijsdraaien en Meersterijsbereiders die zich zullen bezig houden met een Mystery Box. Van deze inhoud moet een sorbet-of roomijsje gemaakt worden. Deze wedstrijden staan in het teken van zien én proeven.

Praktische informatie

Bakkersvak 2019_3_Easyfairs

Foto: Easyfairs

Bakkersvak vindt plaats op 1, 2 en 3 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De registratie is inmiddels geopend, hier kan de professional zich (op uitnodiging) inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie www.bakkersvak.nl

Lees ook
Slimme aanpassingen voor BakkersVak en IJs-Vak 2021

Slimme aanpassingen voor BakkersVak en IJs-Vak 2021

Met aangescherpte (hygiëne)maatregelen en slimme aanpassingen zorgt organisator Easyfairs dat Bakkersvak en IJs-Vak in 2021 op een veilige manier door kunnen gaan.

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs Nederland gaat evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten. Op deze manier wil de beursorganisator vanaf september weer evenementen kunnen laten plaatsvinden. De organisatie denkt onder andere aan ‘time slots’ voor bezoekers en een verruiming van de gehele beursindeling.

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

Vanwege de huidige coronamaatregelen worden alle evenementen afgelast of uitgesteld. Ook de commissie IJs-vakwedstrijden ziet zich genoodzaakt de race om de titel IJssalon van het Jaar op te schorten. “We kunnen de zes genomineerden alleen op een objectieve wijze beoordelen wanneer zij volledig kunnen draaien. Dat is voorlopig niet het geval”, laat...