Bakkers van Pruvé vinden tompouce opnieuw uit | Tompoucerol als aandachtstrekker

16 maart 2022 Partner content

 

Beeld: Pruvé

De tompouce is al sinds jaar en dag een klassieker; gevierd als hét koningsgebakje van Nederland. Maar… wat een geklieder! De bakkers van Pruvé introduceren daarom de tompoucerol: een handzaam alternatief voor zijn tijdloze broertje, waar geen schoteltje voor nodig is. Ben je op een festival en heb je tompouce-trek? Heb je een foodtruck op het plein in de stad met een Hollands tintje? Let’s roll!

De bodem van de tompouce speelt een belangrijke rol in de beleving van de consument. Onze Franse voorgangers wisten dit al. Maar wie maakt de beste bodem? Pruvé doet altijd onderzoek om de optimale krokantheid, stevigheid en snijdbaarheid te realiseren. Ook bij de tompouce. Daarom hebben ze zo’n 1.600 monsters getest om alle variaties (zoals soort, vulling en gewenste houdbaarheid) in kaart te brengen. Wat daaruit kwam? Dat de innovatie van de tompouce de bodem nog niet heeft bereikt.

Tompouce zonder gedoe

Bij Pruvé vragen ze zich altijd af waar dat soort verbeteringen nog weg te snoepen zijn. Kan die bodem niet sterker, kan die vulling niet zoeter…en kan die tompouce niet gemakkelijker? Ja, natuurlijk kan dat! De klassieker uit de Nederlandse patisseriewereld heeft al veel te lang niet de broodnodige update gehad die hij verdient. Dus hadden ze een geniale ingeving… een tompouce zonder gedoe, zonder vieze vingers en zonder morsen: zou dat mogelijk zijn?

Ze gingen aan de slag: testen, proeven, uitproberen, schrijven, schrappen, bakken, breken, tot er een resultaat uitrolt waar ze tevreden mee waren. En rollen doet het! Maak kennis met de tompoucerol, het ambachtelijke roomboterbladerdeegrolletje dat net zo lekker smaakt als de traditionele tompoucebodem – maar dan veel leuker! Met deze rol leveren de bakkers van Pruvé de hoogste bakkerskwaliteit.

Aandachtstrekker

Jouw rol als bakker: laat je creativiteit de loop. Van vertrouwd roze en voetbaloranje tot stijlvol zwartwit en pimpelpaars met gele stippen: met de tompoucerol haal je een echte aandachtstrekker in huis. Geen gedoe meer met inzakkende room of gebroken bodems, maar een overheerlijke tompouce die je letterlijk uit het vuistje kunt eten. Waar hij ook geserveerd wordt, of met welke wens de klant jouw bakkerij binnenstapt, hij is voor alle magen te vangen. Of ze nou willen dippen, slikken, happen, schuiven of toch met een vorkje willen eten, alles is mogelijk. De tompoucerol zet de boel op stelten, en laat jouw zaken lopen op rolletjes.

Alex Kruiter, algemeen directeur van Royal Smilde Bakery: “We blijven vernieuwen en structureel kwaliteit leveren, maar ook uitgesproken achter het ambacht staan. We willen bakkers inspireren en in hun kracht zetten; hen een product bieden en helpen vernieuwen vanuit ons assortiment. Producten waarmee het ambacht zichzelf kan onderscheiden, vanuit ons zul je daar steeds meer van te zien krijgen: de tompoucerol is hier een prachtig voorbeeld van.”

De tompoucerol in een paar punten

  • De vertrouwde tompouce in een nieuwe rol
  • Net zo lekker, maar veel makkelijker
  • Laat jouw creativiteit als bakker de vrije loop
  • Een echte aandachtstrekker om je klanten te verrassen

 

Altijd op de hoogte blijven?