Babbi, 70 jaar intense smaak en pure klasse

BABBI gelato

BEDRIJFSINFORMATIE | In 1952 begon Babbi oprichter Attilio Babbi met zijn droom om de beste producent van ijsgrondstoffen-, hoorntjes en wafeltjes te worden. Nu 70 jaar later, is die droom ruimschoots verwezenlijkt en is het merk Babbi uitgegroeid tot een wereldwijd begrip binnen de wereld van “gelato” en patisserie. 

Babbi staat voor exclusieve, smakelijke en innovatieve producten. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Zo vinden de uitgebreide collectie pistache- en hazelnootpasta’s gretig aftrek bij kritische professionals. Hoewel dit merk zeer populair is onder de ambachtelijke ijsbereider, zijn de pasta’s ook bijzonder geliefd bij patissiers en chocolatiers. Dit vanwege haar pure en intense smaken waardoor er met een kleine toevoeging al een groots smaakeffect gecreëerd kan worden.

Ter gelegenheid van haar 70-jarige bestaan heeft Babbi een nieuw duo ontwikkeld onder de naam “Waferini Romagna”. Een duo van een vanillepasta (Pasta Waferini Romagna) met daarin de fijne vanillewafeltjes verwerkt en een variegato met hazelnoot (Variegato Waferini Nocciola) met daarin ook de bekende hazelnootwafeltjes verwerkt. De “waferini”, zeer dunne en smakelijke wafeltjes, zorgen voor een heerlijke krokante bite, los van de typische Italiaanse smaak. Oók naarmate het ijs langer staat.

Vanwege het Babbi jubileumjaar levert Vipam -sinds 2016 exclusief verdeler van Babbi in Nederland- bij iedere bestelling van een Waferini Romagna combi een blik met de vanille- en hazelnootwafeltjes. Leuk als extraatje bovenop een schepijsje!

Ook benieuwd wat Babbi voor u kan doen? Vipam vertelt u er graag over! 

Meer over
Lees ook
Dennis Bekker versterkt Vipam International

Dennis Bekker versterkt Vipam International

Geldermalsen november 2022- Patissier en ijsbereider Dennis Bekker in dienst getreden bij Vipam als Vertegenwoordiger en Vaktechnisch Adviseur.

Kiki Suijkerbuijk versterkt Vipam International

Kiki Suijkerbuijk versterkt Vipam International

Patissier en chocolatier Kiki Suijkerbuijk in dienst getreden bij Vipam als Vaktechnisch Adviseur.

Zwitserse klasse en gemak in drukke tijden!

Zwitserse klasse en gemak in drukke tijden!

De kant-en-klare HUG tartelette is een geliefde alleskunner van Zwitserse klasse. Zeker in deze tijden van personeelsschaarste, biedt dit zalige halffabricaat uitkomst. Steeds vaker worden ze gebruikt in de banketbakkerij maar ze zijn inmiddels ook populair in de horeca.