Babbi, 70 jaar intense smaak en pure klasse

BABBI gelato

BEDRIJFSINFORMATIE | In 1952 begon Babbi oprichter Attilio Babbi met zijn droom om de beste producent van ijsgrondstoffen-, hoorntjes en wafeltjes te worden. Nu 70 jaar later, is die droom ruimschoots verwezenlijkt en is het merk Babbi uitgegroeid tot een wereldwijd begrip binnen de wereld van “gelato” en patisserie. 

Babbi staat voor exclusieve, smakelijke en innovatieve producten. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Zo vinden de uitgebreide collectie pistache- en hazelnootpasta’s gretig aftrek bij kritische professionals. Hoewel dit merk zeer populair is onder de ambachtelijke ijsbereider, zijn de pasta’s ook bijzonder geliefd bij patissiers en chocolatiers. Dit vanwege haar pure en intense smaken waardoor er met een kleine toevoeging al een groots smaakeffect gecreëerd kan worden.

Ter gelegenheid van haar 70-jarige bestaan heeft Babbi een nieuw duo ontwikkeld onder de naam “Waferini Romagna”. Een duo van een vanillepasta (Pasta Waferini Romagna) met daarin de fijne vanillewafeltjes verwerkt en een variegato met hazelnoot (Variegato Waferini Nocciola) met daarin ook de bekende hazelnootwafeltjes verwerkt. De “waferini”, zeer dunne en smakelijke wafeltjes, zorgen voor een heerlijke krokante bite, los van de typische Italiaanse smaak. Oók naarmate het ijs langer staat.

Vanwege het Babbi jubileumjaar levert Vipam -sinds 2016 exclusief verdeler van Babbi in Nederland- bij iedere bestelling van een Waferini Romagna combi een blik met de vanille- en hazelnootwafeltjes. Leuk als extraatje bovenop een schepijsje!

Ook benieuwd wat Babbi voor u kan doen? Vipam vertelt u er graag over! 

Meer over
Lees ook
Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Op de Horecava 2022 lanceert Veenhuizen Groep een nieuwe variant van de Multipan, een 3-pans-tafelmodel. Daarnaast staat de vakbeurs van de horeca voor Veenhuizen ook in het teken van een intensievere samenwerking met de lange-termijnpartners Vipam en Royal Steensma.

Vipam exclusief distributeur van Lubeca in Nederland

Vipam exclusief distributeur van Lubeca in Nederland

Producten van Lubeca zijn voortaan in Nederland verkrijgbaar via Vipam. De Duitse grondstoffenproducent kiest voor Vipam als exclusieve partner voor de Nederlandse markt.

Veenhuizen en Vipam helpen banketbakkerij Sier bij uitbreiding met ijs

Veenhuizen en Vipam helpen banketbakkerij Sier bij uitbreiding met ijs

Banketbakkerij J.M. Sier is een familiebedrijf in Volendam, opgericht door Jaap Sier (86) en inmiddels overgenomen door zijn twee zoons, Bert en Jack. Dankzij een geslaagde samenwerking tussen Vipam en de Veenhuizen Groep hebben de bakkers hun assortiment kunnen verrijken met ijstaarten.