De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis. Lekker gebak, heerlijke koekjes en de smeuïgste botercrème om je creaties af te werken: Debic Crème boter zorgt keer op keer voor een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een extra rijke botersensatie. 

Ingrediënten voor 20 stuks

Compositiecrème
1,5 kg melk
500 gr Debic Slagroom zonder Suiker
900 gr suiker (1)
100 gr suiker (2)
160 gr (kook) roompoeder
120 gr eigeel
2,5 kg Debic Crème boter

Amarettocrème
1,5 kg parfaitcrème
70 gr amaretto

Bitterkoekjes
800 gr bitterkoekjesspijs
150 gr eiwit

Hazelnootchocolade
800 gr pure chocolade
160 gr pindaolie
250 gr licht geroosterde hazelnoten (gemalen)

Garnituur
2 biscuitplaten (39 x 120 cm)
800 gr amandelschaafsel, geroosterd

BEREIDING

Compositiecrème
Breng de melk, de room en de suiker (1) samen aan de kook. Meng de suiker (2), het roompoeder en het eigeel. Voeg dit ei-suikermengsel toe aan de warme massa en breng weer aan de kook. Breng de massa over in een bak en bedek met plasticfolie. Laat afkoelen. Klop de Debic Crème boter luchtig op. Meng een gedeelte van de compositie onder de luchtige boter. Laat draaien op de tweede versnelling gedurende 10 minuten. Voeg nu de rest van de compositie toe en laat nog eens 10 minuten draaien op de tweede versnelling.

Amarettocrème
Klop de parfaitcrème luchtig en voeg de amaretto toe.

Bitterkoekjes
Klop de spijs en het eiwit samen glad. Breng over in een spuitzak en spuit stroken op een bakplaat. Bak af op 190 °C gedurende 45 minuten. Vries in en maal tot een fijne crumble.

Hazelnootchocolade
Meng de gesmolten chocolade met de olie en de hazelnoten.

Opbouw & afwerking
Plaats een biscuitplaat op bakpapier. Bestrijk de biscuit met de amarettocrème en verdeel er de crumble van bitterkoekjes over. Rol de biscuit op en bewaar in de vriezer. Snijd de biscuit in taartjes van 5 cm hoog. Vries de losse taartjes in en dip ze in de hazelnootchocolade. Bestrijk de bovenkant met de amarettocrème en
decoreer met het geroosterde amandelschaafsel. Werk af met enkele roomtoefjes en chocoladecoraties.

Debic Boter

Meer informatie & inspiratie? Surf naar www.debic.com en ontdek er onze recepten.

Altijd op de hoogte blijven?