75 jaar bevrijding: Nederlandse bakkers zijn belangrijke kartrekkers!

75 jaar bevrijding

Dit jaar vieren wij 75 jaar bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Een feestelijke gebeurtenis die landelijk groots wordt gevierd en herdacht, onder andere met een Zweeds wittebrood campagne. In de aanloop naar de bevrijding, tijdens de hongerwinter van 1944/1945, waren Nederlandse bakkers namelijk onmisbaar. Samen met het Zweedse Rode kruis en de Nederlandse regering zetten zij een noodvoedselactie op touw. Nachtenlang werd Zweeds wittebrood gebakken van Zweedse tarwebloem en margarine, in Nederlandse bakkerijen. Deze heroïsche daad wordt nu opnieuw gevierd met een Zweeds wittebrood campagne.

De smaak van nu met een vleugje nostalgie

Zweeds Wittebrood is niet zomaar witbrood. Dat zie je aan de bijzondere vorm, én dat proef je! Dit brood is heel smeuïg, bijna als cake, en bijzonder rijk. Het uiterlijk van dit brood is heel herkenbaar: 4 gedraaide vierkantjes aan de bovenkant.

Zweeds wittebrood winkelcampagne

Vier jij 75 jaar bevrijding mee met het nostalgische Zweeds wittebrood? Hiervoor is een GRATIS professioneel promotiepakket beschikbaar. Dit pakket bestaat uit sfeervolle winkelmaterialen, receptondersteuning én materialen om online en in de media te communiceren. Royal Koopmans en BEKO groothandel stellen dit pakket exclusief beschikbaar bij aankoop van 5 zakken Tarwebloem Zweeds wit.

Lees ook
Royal Koopmans en CZAV bezegelen samenwerking met lancering Nedertarwe

Royal Koopmans en CZAV bezegelen samenwerking met lancering Nedertarwe

Met de lancering van Nedertarwe bezegelen Royal Koopmans en CZAV hun gezamenlijke ambitie voor smaakvolle, gezonde en duurzame voeding van dichtbij. De bedrijven willen zich inzetten om duurzamer brood beschikbaar te maken voor een groot Nederlands publiek, vanuit een eerlijke samenwerking met Nederlandse boeren.

Royal Koopmans presenteert Nedertarwe: graan van Hollandse bodem

Royal Koopmans presenteert Nedertarwe: graan van Hollandse bodem

Al tien jaar werkte Royal Koopmans aan de ontwikkeling van een baktarwe uit Nederland. Nu is het bedrijf daar eindelijk in geslaagd en brengen ze een nieuw assortiment op de markt: Nedertarwe. Dinsdag 18 januari presenteerde Royal Koopmans de Nedertarwe in een livestream aan bakkers, boeren en andere geïnteresseerden.

Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

De inschrijvingen voor de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring zijn weer van start gegaan. Bakkers en banketbakkers kunnen hun speculaas laten keuren en zo wellicht een kwaliteitscertificaat ontvangen. Deelnemende (banket)bakkers kunnen op 4 en 5 oktober hun speculaas inleveren bij vestigingen van Beko Groothandel in Meppel, Utrecht, Veghel en ’s-Gravenzande....