4 tips voor all-day patisserie van Jurgen Koens uit het nieuwe Prestige Fruit magazine

20 februari 2023 partner content

Verleidelijk zachtfruit is een feest om te gebruiken. Door de smaak, geur en presentatie is glanzend vers fruit een perfecte manier om jouw receptuur te onderscheiden en jouw publiek mee te verleiden, ook buiten de traditionele seizoenen. Het nieuwe gratis 365 magazine van Prestige inspireert je om 365 dagen per jaar met zachtfruit te werken.

Jurgen Koens deelt zijn 4 tips voor all-day fruitpatisserie, want patisserie serveer je de hele dag, vindt de toppatissier. Verras je gasten met bijzondere opties voor ontbijt, brunch, bij de koffie of thee, tussendoor en to-go, uiteraard met het beste zachtfruit:

Prestige fruit advertorial 20-2-23

1. Serveer herkenbare keuzes op maat

“Bied voldoende keuzes op maat. Van zoet tot hartig en van licht verteerbaar tot vullend en voedzaam. Geef herkenbare gerechten een verrassende en eigentijdse twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van een moderne variant op de klassieke aardbeienslof?”

2. Voorkom verspilling door goede voorbereiding

“In de huidige tijd, wil je natuurlijk zo min mogelijk verspilling en is een goede voorbereiding essentieel. Patisserie is heel makkelijk voor te bereiden. Dus maak de basis van je taarten, dessert en viennoiserie op een moment dat het jou uitkomt en vries het in. Dan heb je al gauw een houdbaarheid van drie maanden. En de verse ingrediënten zoals fruit, die voeg je pas toe als je jouw patisserie uitserveert of verkoopt. Dat betekent: minder waste en een prachtige verse uitstraling in je vitrine.”

3. Bied patisserie voor uit het vuistje

“De traditionele drie eetmomenten, zijn verschoven naar meerdere kleine eetmomenten per dag. Iets lekkers voor onderweg of een gezonde snack om alert te blijven tijdens de meeting. Bied gedurende de dag snacks en traktaties die passen bij het moment. Van een croissant als ontbijtje to-go tot een belegd broodje als take-away lunch tot viennoiserie voor de lekkere middagtrek.”

4. Speel in op gezondheidstrends

“Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en hun gezondheid. De vraag naar licht verteerbaar, vegan, minder suiker en lactosevrij stijgt. Speel daarop in met een passend assortiment.”

Benieuwd naar de 6 recepten van Jurgen Koens?

Die vind je in het gratis Prestige magazine 365. Samen met tips voor meer marge, tricks voor de beste aardbeienslof en 6 recepten met rode bes van Hidde de Brander.

Pre-order nu jouw gratis magazine

Altijd op de hoogte blijven?