Nieuws
NK brood- en banketbakken
Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken

Tientallen leerlingen van de verschillende bakkersopleidingen gingen 11 april de strijd met elkaar aan tijdens het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken op het ROC Rijn IJssel in Wageningen. De leerlingen werden verdeeld over zeven verschillende brood- en banketklassen. Ze kwalificeerden zich voor het NK door minimaal zeventig punten te halen tijdens de regiowedstrijden op hun school.

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand sprak namens de jury alle wedstrijddeelnemers toe: “Als we kijken naar het niveau over de hele linie dan is dat goed. Niet iedereen die hier zit, gaat met zo’n mooie winnaarsbuis naar huis. Ik wil jullie allemaal adviseren: blijf zo doorgaan! Het gaat niet altijd zoals je wilt, maar blijf trainen en blijf vooral de strijd met jezelf aangaan. En tot slot laten we vooral trots blijven en iedereen vertellen hoe mooi onze brood- en banketproducten zijn!”.

Naast de winnaarsbuis kregen de zeven kampioenen nog een prijs. Samen met Bakery Nexus gaan zij de masterclass ‘Stoer brood en banket’ samenstellen en geven aan hun studiegenoten. Bakery Nexus wil ook graag kennis delen met de kampioenen. Daarom mogen de winnaars een jaar lang gebruikmaken van een coachingstraject met een van de Bakery Nexus-leden.

De uitslag per klasse

Klasse Uitvoerend broodbakker

  1. Pim Maasdijk van Summa College, 82 punten
  2. Gerben Arkesteyn van Scalda College,  78 punten
  3. Marius van Oijen van Albeda College, 76 punten

Klasse Uitvoerend brood- en banketbakker

  1. Arco Luime van Scalda College, 86 punten
  2. Rick van den Dobbelsteen van Rijn IJssel, 76 punten
  3. Whitney Wetzels van Arcus College, 69 punten

Klasse Uitvoerend banketbakker

  1. Roman van Rooijen van ROC van Amsterdam, 79 punten
  2. Sharon Willems van ROC van Nijmegen, 76 punten
  3. Nick Banus van Noorderpoort College, 72 punten

Klasse Zelfstandig werkend broodbakker

  1. Jan van Harberden van Scalda College, 87 punten
  2. Roy Schepers van Deltion College, 86 punten
  3. Lisette Noij van ROC van Nijmegen, 78 punten

Klasse Zelfstandig werkend banketbakker

  • Eline Aarts van Cingel College, 84 punten
  • Bram Wakker van Rijn IJssel Vakschool, 82 punten
  • Hilde Geerts van Summa College, 71 punten

Klasse Zelfstandig werkend brood- en banketbakker

  1. Lisa Hoving van Graafschap College, 81 punten
  2. Marco Schouteren van Cingel College, 80 punten
  3. Roos de With van Summa College, 74 punten

Klasse Patissier

  1. Lynda Timmer van Scalda College, 86 punten
  2. Koen Burlage van ROCVA, 79 punten
  3. Romy Uijlen van Summa College, 70 punten

AB Mauri Award

  1. Jan van Harberden van Scalda College, 87 punten
Deel dit artikel

Verwante dossiers: