Nieuws
Leerbedrijf van het jaar 2018

Bakkerij Dunselman uit Den Helder is het Leerbedrijf van het Jaar 2018 Bakkerij. De eigenaar van het Leerbedrijf van vorig jaar, Christian van Kempen van Christian Chocolaterie & Patisserie uit Oss, reikte de prijs 10 april uit tijdens de mbo Kampioenendag op de Vakschool te Wageningen. De andere genomineerde leerbedrijven waren Bakkerij van Heeswijk uit Luyksgestel en Patisserie Linnick uit Amsterdam. Alle genomineerde leerbedrijven ontvingen een foto, een beker en een juryrapport.

Volgens de Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij zijn alle genomineerden uitstekende leerbedrijven die alle drie potentieel de titel konden winnen. De beoordeling van de drie bedrijven gebeurde op basis van de motivatie bij aanmelding, de auditrapporten en een presentatie. Tijdens deze presentatie konden de genomineerde bedrijven de commissie overtuigen dat zij de titel Leerbedrijf van het Jaar 2018 verdienen.

De commissie: “We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2018 onder meer toegekend aan Bakkerij Dunselman omdat zij een duidelijke en complete visie op opleiden hebben. Deze visie hebben zij goed gestructureerd in het bedrijf, zowel op papier als in de uitvoering. Plezier in werken en leren is belangrijk, de praktijkopleiders willen dat er een goede sfeer is op de werkvloer en betrekken de leerlingen daar bij. Dat is voelbaar in het bedrijf. Vanuit de fijne sfeer leren leerlingen makkelijker, sneller, enthousiaster en ze krijgen meer passie voor het vak. Het bedrijf heeft tevens een grote maatschappelijke betrokkenheid.”

De commissie bestaat uit: Peter van der Wal (voorzitter), Leo van Beekum (FNV), Marc Oonk (winnaar 2016), Christian van Kempen ( winnaar 2017) Lex Janssens(NBOV), Dennis Oram (SBB), Louis Bleeker ( ROC Amsterdam) en Carla Zwierstra (NBA, organisatie).

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Deel dit artikel

Verwante dossiers: