Bakker en imker werken samen

29 juni 2017

Het gaat nog steeds slecht met de bij in Nederland. Ruim de helft van de bijen en hommels die in Nederland voorkomen wordt bedreigd. Daarom slaan Bakker Rudolf Frentz en imker Daan Ludwig de handen ineen.

Honing

Honing laat zich uitstekend combineren met brood en banket. Bakker Frentz gebruikt de honing van Ludwig voor vijf nieuwe producten met een honingsmaak en ondersteunt zo de Nederlandse bijen. Deze samenwerking bundelt de kracht van twee lokale, ambachtelijke bedrijven. De vijf producten die Frentz maakt zijn: Honing notenbroodje, Bakkersmuesli haver, Bakkersmuesli mais, Honingkoekjes en Honing chocolade cake

Imker Daan Ludwig

Daan Ludwig kwam toen hij een jaar of 7 was via zijn buurman voor het eerst in aanraking met het bijenhouden. Enkele jaren later hielp hij tijdens de weekenden en de schoolvakanties een professionele imker, waarvan hij “echt” bijenhouden heeft geleerd. Door deze hobby steeds verder uit te bouwen, werd het aantal bijenvolken groter en kwam hij met vele andere imkers in aanraking. Inmiddels zorgen zijn 500 bijenvolken voor ruim 15 soorten honing.

Bakker Frentz

Echte Bakker Frentz hecht veel waarde aan het echte ambacht en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Het liefst uit eigen regio. De bakker heeft drie verkooppunten in Ugchelen en Apeldoorn en startte dit jaar met een internet bezorgdienst. De Bakker sponsort regelmatig de lokale Zonnebloem in Apeldoorn en Ugchelen. Binnenkort kan de afdeling Apeldoorn-zuid rekenen op een traktatie van honingbroodjes. “Goed voor de bij, goed voor de medemens”, aldus een lachende Ingrid Frentz.

 

Altijd op de hoogte blijven?