Nieuws

Bakery Institute organiseert eerste alumnidag

Studenten en oud-studenten van het Bakery Institute bezochten donderdag 12 april het allereerste alumni-event in Zaandam. De middag, bijgewoond door 92 (oud-)studenten, stond in het teken van inspiratie, ontmoeting en discussie. Tegelijk vond ook de vergadering van Bakery Society en de founders van Bakery Institute plaats.

Praktijkcases oud-studenten

De middag begon na een welkomstwoord van Bakery Institute directeur Tamara Hoogerwaard met een carrousel van praktijkcases door oud-studenten. Docenten van de opleiding interviewden hen aan de hand van een zelfgemaakte vlog. Dit leverde inspirerende verhalen op die met de nodige humor werden gebracht. Het deel werd afgesloten met een groepsfoto van alle aanwezige (oud-)studenten.

Demonstratie Boulangerie en patisserie

Na de pauze gaven verschillende innovatieve brood- en banketproducten twee demonstraties. MOF Ludovic Richard gaf de demonstratie Boulangerie, waarbij hij onder meer verschillende brioches liet zien. Xavier Gillard demonstreerde ondertussen in de aangrenzende ruimte diverse eclairs bij de Patisserie demo.

Presentatie theorieboek

De middag werd afgesloten met een toastmoment en aansluitende borrel voor alle leden van Bakery Society, de founders van Bakery Institute en de alumni. Op dat moment vond ook de presentatie van het nieuwste theorieboek van Bakery Institute plaats. Elke oud-student mocht een exemplaar mee naar huis nemen.

De aanwezigen konden tijdens de borrel alle producten die tijdens de demo’s waren gemaakt proeven. Ook was er volop gelegenheid om uitgebreid bij te praten en te netwerken. En dat deden de aanwezigen dan ook. Het Bakery Institute kan terugkijken op een zeer geslaagd event.

Deel dit artikel

Verwante dossiers: