Artikelen
De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon al...

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Het onderwerp bedrijfsoverdracht speelt bij veel bakkers en toch merken wij in de praktijk dat dit onderwerp maar al te vaak wordt doorgeschoven. Dit is jammer en kan een tijdige overdracht in de weg staan. Een goede voorbereiding is van essentieel belang en voor een goede bedrijfsoverdracht moet de tijd worden genomen. Maar ook als ondernemer moet...

Meer om te delen

Meer om te delen

Stichting Ambachtelijke Bakkerij is 2019 voortvarend begonnen Het nieuwe jaar is voor de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en haar deelnemers goed begonnen! Er staat een nieuwe website online, de app Embrosa wordt verder uitgebreid en er is een feestelijk evenement voor ondernemers en hun medewerkers in de maak. Alle pijlen zijn gericht op promotie van...

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari, de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen bij...

Recept Tompouce

Recept Tompouce

Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: “De tompouce is bijvoorbeeld zo’n eenvoudig recept, speciaal doordat de korstplak gekaramelliseerd is. Je spuit ‘m op met slagroom, decoreert ‘m af en klaar. Zo’n gebakje kan heel simpel in het dagelijkse...

Recept mangotaart

Recept mangotaart

Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken, zoals mangotaart. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: "Die bestaat uit alleen mangopuree, gelatine, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig. Door de mangopuree te vervangen door andere soorten fruit kun je een breed assortiment creëren."...

Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Moderne technieken zorgen voor smaakverfijning en langere houdbaarheid Polderland wordt Debic. Dezelfde topkwaliteit met een andere naam. De winst zit ‘m in de langere houdbaarheid van de slagroom en in de krachtige, praktische ondersteuning van het Debic team, van demo’s tot recepten en desgewenst advies. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn is een groot...

Bob Sars nieuwe algemeen directeur Bakeplus

Bob Sars nieuwe algemeen directeur Bakeplus

Bob Sars gaat vanaf 1 maart aan de slag als algemeen directeur van Bakeplus. Hij volgt Edwin Wentink op, die mei 2018 na 2.5 jaar vertrok bij het bedrijf. De overige directieleden commercieel directeur Toon Merks en financieel directeur René Steuns namen zijn taken over. Sars, Merk en Steuns gaan vanaf maart gezamenlijk leiding geven aan de verdere...

Brexit Impact Scan voor ondernemers

Brexit Impact Scan voor ondernemers

De Nederlandse Douane stuurde vorige week ruim 72.000 ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk een brief. Want als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 29 maart verlaat, verandert de manier waarop zij handelen met het VK. Zonder deal kunnen ondernemers voor een dichte slagboom komen te staan en moeten aangifte doen van de goederen...

Brexit brengt helft Nederlandse exporteurs in problemen

Brexit brengt helft Nederlandse exporteurs in problemen

Het Nederlandse bedrijfsleven lijkt er nog niet van doordrongen dat het zelf ook maatregelen moet nemen om de handelsstromen met Groot-Brittannië ook na de Brexit van 29 maart aanstaande soepel te laten verlopen. De douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn volop gemobiliseerd. Door Cecile Janssen – Foodlog Bij ruim 72.000 ondernemers...

Bakkers in bedrijf – editie 9
Bakkers in bedrijf – editie 9

Met onder andere: De Gouden Gard, The Real Baker, Zuivel - de stand van zaken, Transvetzuren, Cargill en 150 jaar Delftse Gist

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

19 november 2019 - 19 november 2019

Lees meer

Anufood China

20 november 2019 - 22 november 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea