Zonnatura opent breakfast pop-up in Amsterdam

SunnysBar_©IrisDuvekot_24Jan2018_0027

Zonnatura en Nina Pierson, founder van SLA en Bedrock, openden 24 januari een nieuwe all day breakfast pop-up in de Amsterdamse Pijp. De pop-up genaamd ‘Sunny’s’ is drie weken lang geopend en serveert de hele dag voedzame biologische Muesli Bowls. De aanleiding is een het onderzoek van Zonnatura waaruit blijkt dat een op de vier Nederlanders niet ontbijt. De pop-up is onderdeel van de nieuwe campagne van Zonnatura, waar Rico Verhoeven het gezicht van is.

Volgens het onderzoek van Zonnatura ontbijt 26,4 procent van de ondervraagden niet. Degene die wel ontbijten doen dit vaak met producten die niet in de Schijf van Vijf passen, zoals witbrood, croissants of beschuit (41,2 procent) en ongezond beleg zoals 40-60+ kaas en vet vleesbeleg (81 procent) of zoet beleg (59,5 procent).

Met Sunny’s wil Zonnatura Nederland van het belang van een goed ontbijt overtuigen. In Sunny’s zijn alleen maar biologische en plantaardige producten te vinden en spelen de nieuwe muesli’s van Zonnatura de hoofdrol. De kleurrijke Muesli Bowls worden opgebouwd met een plantaardige basis zoals amandeldrink met zwarte bonen en cacao, en afgetopt met toppings zoals hennepzaad, kokos, granaatappel en passievrucht. Onder toeziend oog van Nina Pierson zijn de recepten ontwikkeld en hanteert Sunny’s een milieuvriendelijk beleid.

Sunny’s is geopend vanaf 25 januari tot en met 14 februari op de Eerste Sweelinckstraat 20 in de Amsterdamse Pijp, in de buurt van de Albert Cuypstraat. Van 7.30 uur tot en met 17.00 uur (Za en Zo v/a 9.00 uur) kan iedereen terecht voor een all day breakfast. Voor meer informatie, kijk op www.sunnysbreakfastbar.nl.

 
Lees ook
Bakkers kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Bakkers kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 2 tot en met 6 november gaan basisschoolkinderen weer samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 30 september.

Driekant Zutphen heeft beste bio broodafdeling van Nederland

Driekant Zutphen heeft beste bio broodafdeling van Nederland

Na een flinke vertraging door het coronavirus, worden voor de allereerste keer de Biowinkel Awards uitgereikt. Driekant uit Zutphen is de winnaar van de broodcategorie en mag zich een jaar lang de beste bio broodafdeling van Nederland noemen. Ekoplaza Utrecht eindigde op de tweede plaats.

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Het marktaandeel van biologisch in Nederland is weliswaar klein (3,2%), maar het groeide jarenlang met en hoog percentage. In 2018 was nog sprake van een groei van 8,2%. Net nu de Europese Commissie heeft laten weten dat 25% van de Europese landbouw krachtens de Green Deal biologisch moet zijn in 2030, lijkt de groei eruit.

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...