Zoete markt

WEB_AB Mauri_Wereldtrends_Gezondheid_Cover

In 2017 stond (gebruiks)gemak centraal in de wereld van cake en koek. Slimme oplossingen die het thuisbakkers nog gemakkelijker maken, sloegen wereldwijd aan. Producten om gemakkelijk mee te nemen blijven daarnaast populair. Hier ligt de focus bovendien op verpakkingen per stuk.

WEB_AB-Mauri_Wereldtrends_Gezondheid_Cover-300x239 Eten met je ogen

De bakkerij is van oudsher een sector die sterk op je zintuigen inspeelt. De geur van vers brood doet het water vaak al in je mond lopen. Maar ook je ogen willen wat. In een wereld die sterk wordt beïnvloed door social media, doet het uiterlijk ertoe. Oók dat van cake en gebak. Banket benadert hierdoor steeds vaker kunst, bijvoorbeeld door het gebruik van gekleurde chocolade of innovatieve technieken. Het verlangen om een beeld van een product te delen is minstens zo belangrijk geworden als de smaak ervan.

De kleur zwart maakt zijn opwachting in de bakkerij. Hoewel het van oudsher geen kleur is die men graag met voedsel associeert, vindt de consument zwarte producten er tegenwoordig spannend uitzien. Een afwijkende kleur brengt variatie en verrast de consument. Juist in deze tijd, waarin we sterk gedreven worden door beeld en het delen van opvallende ervaringen, is het goed om producten eruit te laten springen. Dat het uiterlijk belangrijk is, bewijst ook het feit dat donutshops in Amerika de meest voorkomende bakkerijen op Instagram zijn. Donuts krijgen steeds vaker een bijzonder uiterlijk. Trends zijn de eenhoorn, driedimensionale ontwerpen en het gebruik van plantaardige smaken.

WEB_Bake-in-the-Box-300x225 Bake in the Box

Dr. Oetker komt met een zeer origineel product: Bake in the Box. Het product is niet zozeer vanwege de inhoud verrassend: het is een standaard cakemix waaraan slechts melk hoeft te worden toegevoegd. Veel meer dan om de inhoud gaat het hier om de verpakking. De doos waarin de cakemix zich bevindt, is namelijk tevens het bakblik. Dat betekent dat dit product niet alleen qua samenstelling ideaal is voor de luie thuisbakker, maar dat er ook geen enkel ander gereedschap nodig is. Een slim product voor de consument met weinig tijd.

WEB_33-suiker-300x182 Suiker

Suiker blijft een punt van zorg in de banketbakkerij. In Canada geeft 43% van ondervraagde consumenten aan zich zorgen te maken over de hoeveelheid suiker in zoete producten. In Engeland ziet 62% van koek- en cake-eters graag dat producenten de hoeveelheid suiker in hun favoriete producten vermindert. Rauwe voeding, gemaakt van ongekookte ingrediënten, biedt een gezonder alternatief dat jongeren aanspreekt. Het Belgische Delhaize brengt onder private label een lijn rauwe cakeproducten uit die zijn gezoet met agave of dadels als natuurlijke suikervervanger.

WEB_33-hazelnoten-300x225 Hazelnoot

Hazelnoot is een populaire smaak gebleken in het afgelopen jaar. De noten doen het goed in zowel brood- als banketproducten. Hazelnoten geven bakkerijproducten een structuur en een ‘bite’ die consumenten heel aantrekkelijk vinden. Want terwijl consumenten voortdurend op zoek zijn naar nieuwe producten, werken simpele en vertrouwde smaken daarin soms het best.

Lees ook
Grip op grondstoffen: suiker

Grip op grondstoffen: suiker

Het Genootschap voor de Bakkerij bestaat tachtig jaar en koos een mooi thema om dat te vieren: Grip op Grondstoffen. Na de eerste bijeenkomst over graan bij Bakkerij van Vessem streek het gezelschap deze keer neer bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk om te praten over suiker.

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.