Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Lekkerste_Brabantse_Worstenbroodje_

Ieder jaar gaat Brabant op zoek naar het lekkerste Brabantse Worstenbroodje. De editie van 2019 is inmiddels gestart en de voorronde bij professionele bakkers en slagers zit er al op. 27 maart wordt bekend welke professional, thuisbakker, VMBO-leerling en MBO-student het lekkerste Brabantse Worstenbroodje bakt.

De afgelopen maanden kregen de deelnemende bakkers en slagers twee keer bezoek van een mysterieshopper. Alle anoniem gekochte worstenbroodjes zijn bekeken door een zevenkoppige consumentenjury en een zeskoppige vakjury. De jury maakt 19 februari de tien deelnemers bekend die door gaan naar de finale.

De tien finalisten bakken maandagmiddag 25 maart bij het Clingel College hun worstenbroodje. Dit bepaalt de helft van de score. Daarnaast krijgen ze ook nog een keer bezoek van een mysterieshopper. De twee scores bepalen samen wie de wedstrijd wint. Vorig jaar was dat Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk.

Op 19 februari leveren de thuisbakkers, VMBO-leerlingen en MBO-studenten hun worstenbroodjes in. De beste vijf van elke categorie gaan door naar de finale op maandagochtend 25 maart. Dan laten ook zij bij het Clingel College hun bakkunsten zien.

Woensdagavond 27 maart is er een bijeenkomst op het Prinsentuin College, de locatie waar het Cingel College volgend jaar 2 nieuwe bakkerijlokalen zal krijgen. Dan worden de winnaars bekend gemaakt. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, reikt de prijzen uit. Zij is een ware ambassadeur van het Brabantse worstenbroodje. Enkele jaren terug nam ze ze zitting in de consumentenjury en het afgelopen jaar kocht ze worstenbroodjes de winnaar en deelde deze uit op haar ministerie.

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Lees ook
Sportenbroodje: een gezond en eiwitrijk worstenbroodje

Sportenbroodje: een gezond en eiwitrijk worstenbroodje

Houben Worstenbrood en Sportcentrum Papendal hebben gezamenlijk het Sportenbroodje ontwikkeld: een gezond en eiwitrijk worstenbroodje. Het broodje is inmiddels verkrijgbaar in het Topsportrestaurant op Papendal en andere topsport locaties. Houben Worstenbrood werkt nu aan het beschikbaar maken van het Sportenbroodje voor een breder publiek. Sportenbroodje...

Brabantse worstenbroodjes door de brievenbus

Brabantse worstenbroodjes door de brievenbus

Bakker Gert-Jan van der Heijden van de H&H Bakkerij in Riel krijgt veel vraag van buiten Brabant naar zijn worstenbroodjes. Daarom heeft hij samen met online marketingspecialist en ondernemer Ties van Strien iets nieuws bedacht. Via de site Brabantse-worstenbroodjes.nl levert hij één keer per week verse Brabantse worstenbroodjes voor het weekend...

Eindexamen Patisserie

Eindexamen Patisserie

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen bereiden zich voor op hun examens en laatste opdrachten. Dit geldt ook voor de toekomstige patissiers. Op de verschillende scholen moeten ook zij hun kunsten nog een keertje laten zien. Cingel College Op het Cingel College in Breda vindt op 13 juni de jaarlijkse Patisserie Parade plaats. Dit is een proeve...

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.