Welke ijssalon wint 'Beste IJssalon van het jaar 2018'

20-23 IJswedstrijden foto 9 IJssalon van het Jaar-genomineerden IJssalon van het Jaar - genomineerden

Komend weekend, op zaterdag 24 maart, is de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs. In alle ijssalons die lid zijn van het Ambachtelijk IJscentrum is het een feest. In de ruim 250 salons worden verschillende acties gehouden om deze mooie dag te vieren. Deze dag maakt het Ambachtelijk IJscentrum de winnaar van de titel ‘Beste IJssalon van het Jaar 2018’ bekend. Vorig jaar won IJssalon IJs & Spijs uit Haps de titel.

Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs

Op de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs zijn er meerdere prijs-/win-acties in verschillende ijssalons. Zo vieren zij de Dag van het Ambachtelijk IJs en trappen het ijsseizoen af. Voor de tien ijssalons die zijn genomineerd voor ‘Beste IJssalon van het Jaar 2018’ wordt het een spannende dag. Want wie wint deze titel? Een vertegenwoordiger van het Ambachtelijk IJscentrum en een bekend persoon maken dit om stipt 16.15 uur bekend.

De top 10 ijssalons van 2018

Op 06 februari 2018 vonden de IJsVak-Wedstrijden plaats. De beste tien deelnemers in de gecombineerde categorieën ‘Gouden IJscreatie’ (de beste IJscoupe) en de ‘Gouden IJsspatel’ (het beste bosbessensorbetijs) zijn genomineerd voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’. Dit zijn:

  • Claudio’s IJssalon te Apeldoorn
  • De IJssalon Paul Wilderink te Haaksbergen
  • De Zoete Inval te Bodegraven
  • Fressini IJs te Zeist
  • IJscafé Holland te Uden
  • IJssalon Clevers te Grubbenvorst
  • IJssalon De Hoop te Blaricum
  • IJssalon Florence te Nederweert
  • IJssalon Kees te Geldrop
  • Maddey’s te Roosendaal

Alle genomineerden hebben de afgelopen maand bezoek gekregen van een mystery guest. Ook kwam een gecertificeerd inspectiebureau langs dat het bedrijf beoordeelde op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Daarnaast moesten de salons een Social Media Challenge. Alles bij elkaar bepaalt welke salon de 'Beste IJssalon van het jaar 2018’ wordt.

Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.