Walgen tijdens tentoonstelling ‘Disgusting Food Museum’

voor bericht disgusting food museum

We zijn allemaal dagelijks bezig met het maken van lekker eten en goede producten voor onze klanten. Maar in Zweden draait het deze dagen om vies eten. Geroosterde cavia, muizenwijn, soep van schapenhoofd. Dit is slechts een greep uit wat er allemaal te vinden is in het ‘Disgusting Food Museum’.

Walging is een van de zes fundamentele menselijke emoties. Terwijl het een universele emotie is, verschilt het per persoon waar iemand van walgt en waarvan niet. Het Disgusting Food Museum zoekt het randje op van menselijke walging. Bij de tentoonstelling worden de tachtig meest ‘walgelijke’ voedingsmiddelen laten getoond. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid om de voedingsmiddelen te ruiken en te proeven.

Het idee van het museum is om mensen de wereld van voedsel te laten verkennen en hun ideeën over wat wel en niet eetbaar is, uit te dagen. De centrale vraag is: zou het veranderen van onze ideeën over walging ons kunnen helpen het ecologisch duurzame voedsel van de toekomst te omarmen?

Delicatessen

De tentoongestelde voedingsmiddelen zijn delicatessen van over de hele wereld. Een paar voorbeelden zijn: gefermenteerde haring uit Zweden, maden-kaas kaas uit Sardinië, stinkende tofu uit China, durian: een beruchte stinkende fruitsoort uit Thailand, koffie gemaakt van de uitwerpselen van een ‘Luwak’ kat uit Pakistan, India en China, stierenpenis uit China, eieren van een eeuw oud -ook uit China- en zo gaat de lijst met ‘delicatessen’ nog even door. Ook organiseert het museum proeverijen voor groepen van 6 of meer volwassenen. Zij zeggen hierover: “Daag uw collega's of vrienden uit voor een unieke proeverij die niemand ooit zal kunnen vergeten.”

Het Disgusting Food Museum is te vinden in het Zweedse Malmö en loopt nog tot 27 januari. Meer informatie staat op de website van het museum.

Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen en hoe ziet het MKB eruit als deze sectoren meer zouden samenwerken. Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food keken hiernaar tijdens de eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater in Zwolle op 13 november.

Programma Dutch Foodweek bekend

Programma Dutch Foodweek bekend

Het programma van de vijfde editie van Dutch Food Week, voorheen Dutch Agri Food Week, is bekend. Het varieert van een kookwedstrijd voor kinderen tot de Startup Challenge georganiseerd door jong talent én gevestigde ondernemers. Van 5 tot en met 16 oktober krijgt heel Nederland, van stad tot platteland, de kans om meer te leren over lekker, veilig...