Vakbeurs voor startende én ervaren bakkers

Bakkersvak Easyfairs advertorial producten

Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats. Deze editie wordt een heel speciale, waarin zowel de organisatie als de exposanten flink uitpakken.

De vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak heeft voor 2023 een nieuwe visual laten ontwerpen. Deze visual laat zien dat op de vakbeurs voor ambachtelijk ondernemerschap heden, verleden en toekomst samenvallen. “Waar de jonge starter het oude ambacht herontdekt, moet de doorgewinterde bakker meegaan met de tijd en zich verdiepen in moderne technologie”, legt Sharon Haans, Content Coördinator bij organisator EasyFairs, uit. “De verschillende generaties leren van elkaar en kunnen samen op weg naar een zonnige toekomst. Dat is terug te zien in de diverse activiteiten die wij op de vakbeurs in maart organiseren, zoals de demonstraties in het werklokaal, de vernieuwde foodmarket en de wedstrijd om de Dutch Pastry Award, waar we de mooiste showstukken én de nieuwste talenten van het Nederlands Patisserie Team kunnen bewonderen. Vernieuwing staat in al deze activiteiten centraal.”

Energie en arbeid
Dat veel bakkers momenteel vanwege de exorbitante energierekeningen, de stijgende prijzen van grondstoffen en de schaarste aan ingrediënten het water momenteel tot aan de lippen staat, is de organisatie van Bakkersvak niet ontgaan. Daarom wordt hier op de beurs veel aandacht aan besteed. “Hoe ga je om met stijgende energieprijzen? Wat zijn de alternatieven en wat zijn eventueel oplossingen voor de langere termijn? Allemaal vragen waarover onze partner ComCam met bakkers in gesprek gaat tijdens de beurs”, vertelt Haans. “Zij willen ambachtelijke ondernemers handvaten aanreiken om concreet met deze problemen aan de slag te kunnen.”

Bakkersvak Easyfairs advertorial

Ook het aantrekken en behouden van kwalitatief goed personeel is momenteel een uitdaging in de bakkerijsector. “Hoe vind je de juiste mensen? Welke middelen kun je inzetten om te voorkomen dat je als bedrijf een of meerdere dagen per week moet sluiten, omdat je simpelweg de handjes niet hebt? Zonder personeel geen bedrijf. Maar je wilt de mensen die er nog zijn ook niet overvragen. Hoe houd je hen fit en hoe kun je de druk op het aanwezige personeel verlichten? Allemaal vragen die tijdens Bakkersvak in ons werklokaal worden beantwoord”, aldus Haans.

5,6 en 7 maart 2023
Bakkersvak en IJs-Vak vormen samen het enige platform waar de complete bakkerij- en ijssector vanuit Nederland samenkomt voor inspiratie en innovatie. Naast ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders komen ook horecaondernemers en cateraars naar deze beurs in Evenementenhal Gorinchem om zich te laten inspireren door het ambacht. Bezoek de beurs op 5, 6 of 7 maart 2023 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via www.bakkersvak.nl!

Digitalisering
Op een vakbeurs als Bakkersvak en IJs-Vak komen uiteraard alle actuele onderwerpen uit de sector voorbij. Er zijn spectaculaire presentaties van patissiers, chocolatiers, bakkers en ijsbereiders. Ook is er aandacht voor de toenemende digitalisering op de werkvloer. Wil je als ondernemer met je tijd meegaan, dan ontkom je niet langer aan (deels) automatiseren. In het werklokaal op de beursvloer wordt aandacht besteed aan dit onderwerp. Hier leer je hoe je als ondernemer digitalisering in je eigen bedrijfsprocessen kunt toepassen en hoe je internet als een extra verkoopkanaal kunt inzetten.

IJs-Vak
In samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum vinden er op IJs-Vak diverse IJs-Vakwedstrijden plaats. Met het toevoegen van deze landelijk toonaangevende vakwedstrijden voor ambachtelijke ijsbereiders is de vakbeurs voor ambachtelijk ondernemerschap wat EasyFairs betreft compleet.

Volkoren, vegan en glutenvrij
Een vakbeurs voor ambachtelijke bakkers en ijsbereiders is natuurlijk niet compleet zonder aandacht voor het product. Ook op dit gebied worden de laatste trends belicht. Zo is er volop aandacht voor volkoren. Het positieve imago van brood groeit, met name op het gebied van volkoren broodsoorten. Het vervangen van witte, geraffineerde graanproducten door volkoren kent positieve effecten op buikvet, bloedsuiker, bloedvetten en de bloeddruk. Een boodschap die ook tot de consument begint door te dringen. Die consument heeft sowieso steeds meer belangstelling voor de samenstelling van bakkerijproducten. Daarom is er op de beursvloer ook aandacht voor de introductie van vegan en glutenvrije producten. Er worden tijdens de drie beursdagen allerhande workshops, demonstraties en Q&A’s aangeboden om volledig op de hoogte te raken van de laatste trends.

Een jubilerende vakbeurs staat uiteraard bol van de traktaties. “Dat begint al bij binnenkomst, waar bezoekers direct op een verrassing worden getrakteerd”, vertelt Sharon Haans. “We kunnen als organisatie eigenlijk bijna niet meer wachten! In maart heffen we samen het glas op deze feestelijke tiende editie én op het feit dat we deze vakbeurs na COVID eindelijk weer mogen organiseren. Als we in de afgelopen maanden iets hebben geproefd tijdens onze contacten met exposanten en bezoekers, dan is het wel de behoefte om elkaar na drie jaar weer te ontmoeten op een platform als Bakkersvak en IJs-Vak. We gaan er één groot feest van maken!”

Bakkersvak en IJs-Vak
Tel. 0183 - 680 680
www.bakkersvak.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum maakt genomineerden voor Gouden IJsspatel bekend

Ambachtelijk IJscentrum maakt genomineerden voor Gouden IJsspatel bekend

De genomineerden voor de Gouden IJsspatel zijn bekend. Op 30 en 31 januari vond de voorronde plaats waar keurmeesters 24 genomineerden selecteerden. Zij draaien op zondag 5 maart tijdens Bakkersvak en IJsVak hun stracciatella ijs op het podium.

Ivo van Dijkhuizen in gesprek over ondernemersvragen op Bakkersvak

Ivo van Dijkhuizen in gesprek over ondernemersvragen op Bakkersvak

Voor welke uitdagingen sta je als ondernemer en hoe ga je hiermee om? Tijdens Bakkersvak kun je hierover in gesprek met Ivo van Dijkhuizen van PAKHUIS foodmarketing. In het kennistheater bespreekt hij actuele ondernemersvragen en stellingen uit de bakkerijsector.

Terugblik op Sigep 2023

Terugblik op Sigep 2023

Van 21 tot en met 25 januari 2023 stond Rimini Expo Centre in het teken van de bekende vakbeurs Sigep. Vijf dagen vol inspiratie, delen van kennis, netwerken en zaken doen. Organisator Italian Exhibition Group (IEG) blikt terug op een succesvolle editie. “Welkom terug Sigep!”