Uitdagend coolbake-concept
PREMIUM
Waar de meeste supermarktbroodjes als voorgebakken producten op de winkelvloer ‘slechts’ worden afgebakken, besloot Jumbo om een deel van het kleinbrood en de baguettes juist in de winkels te bakken. Bakkerij Visser zette speciaal daarvoor een coolbaking-lijn op.
Serie met Reindert Hameeteman
Toen Reindert Hameeteman in mei 2022 werd onderscheiden met de titel Meester Boulanger, nam hij zich voor om zijn collega’s te helpen toekomstbestendiger te worden. Daarom bezoekt hij dit jaar voor Bakkers in Bedrijf bakkers die één ding met elkaar gemeen hebben: ze hebben zichzelf een nieuwe, vooruitstrevende werkwijze aangemeten. Deze nieuwe serie laat zien hoe ze dit aangepakt hebben en hoe het hen bevalt. De vijfde bakker die Hameeteman bezoekt, is Bakkerij Visser in Aphen aan den Rijn.
Toen Reindert Hameeteman in mei 2022 werd onderscheiden met de titel Meester Boulanger, nam hij zich voor om zijn collega’s te helpen toekomstbestendiger te worden. Daarom bezoekt hij dit jaar voor Bakkers in Bedrijf bakkers die één ding met elkaar gemeen hebben: ze hebben zichzelf een nieuwe, vooruitstrevende werkwijze aangemeten. Deze nieuwe serie laat zien hoe ze dit aangepakt hebben en hoe het hen bevalt. De vijfde bakker die Hameeteman bezoekt, is Bakkerij Visser in Aphen aan den Rijn.
In tijden van een gierend personeelstekort is het verleidelijk om te kiezen voor een gestandaardiseerd brood dat weinig extra inspanning vraagt van je medewerkers. Toch besloot Bakkerij Visser in Alphen aan den Rijn, een van de zes huisbakkers van supermarktketen Jumbo, om voor een deel van het kleinbrood een coolbake-concept te ontwikkelen. “Er was vraag vanuit de markt naar dit type product. Bij Bake Five – waar Bakkerij Visser onderdeel van uitmaakt – is geïnventariseerd welk bedrijf de mogelijkheden had. Toen hebben wij de handschoen opgepakt. We vinden het natuurlijk fantastisch om zo’n mooi product te maken. Coolbaking brengt natuurlijk veel meer ontwikkeling in het brood. En de broodjes worden afgebakken in de supermarkt, dat creëert een echte versbeleving op de winkelvloer”, verklaart operations manager Manuel van Leeuwen.