Twee redenen om naar Sigep te gaan

Sigep_klein

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden en producenten elkaar kunnen versterken. Vakblad IJs geeft twee redenen om naar Sigep te gaan: alles is er en wordt gecombineerd.

Alles is er

En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook álles. Kijk, ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten, dat verwacht je. Verpakkingen, tassen, bedrijfskleding en mallen voor chocola ook nog wel. Maar dan gaan we verder met de aankleding van een winkel, vliegenlampen, buitendecoratie, schoonmaakgerei, zeepdispensers, bestelwagens, ijskarren, spuitmondjes, receptenboeken, serviezen, et cetera. Kortom Sigep is de beste plek om je te oriënteren als je wilt beginnen, uitbreiden, restylen of om je gewoon lekker te vergapen.

Combineren

Blurring heet het en Sigep weet er alles van. Op de grootste ijsbeurs ter wereld zijn ijs, patisserie, chocolade en koffie in allerlei combinaties te zien. Maar ook pizza, verschillende soorten brood en wijn worden ermee gecombineerd. Door de voorbeelden die je hier voorgeschoteld krijgt, kan het zomaar zijn dat je bij thuiskomst je assortiment gaat uitbreiden of het pand van de buren overneemt om een deel horeca aan je ijssalon toe te voegen.

Tips

Ga meerdere dagen, want er is ontzettend veel te zien en te doen. Pik een paar workshops en wedstrijden mee. Zoals de Sigep Gelato D'Oro, Junior Pastry World Cup en World Coffee Roasting Championship. En sluit af op woensdag, want dan is de grote drukte voorbij, kun je overal goed bij en zijn de standhouders in een goed humeur omdat de meeste zaken gedaan zijn en het einde in zicht is.

In het aankomende nummer van Bakkers in bedrijf komt een uitgebreid verslag van Sigep te staan. Nog geen geen abonnee? Vraag dan hier een twee gratis proefnummers aan!

Lees ook
'Kop koffie wordt stroopwafel-oventje'

'Kop koffie wordt stroopwafel-oventje'

'S-HERTOGENBOSCH - De designers van marketingbureau Smaac hebben de ‘Waffle Warmer’ ontwikkeld, in opdracht van banketbakker Daelmans. “De Waffle Warmer is een slimme houder die een hete kop koffie omtovert tot een stroopwafel-oventje”, stellen de designers. “De heerlijke aroma’s van de zachte stroopvulling komen je tegemoet. De stroopwafel smelt op...

Beleving bij Nobel's Brood

Beleving bij Nobel's Brood

Vijf jaar geleden startten Sander en Willemijn Nobel hun bakkerij in de Grotekerksbuurt in Dordrecht. Destijds was het onontgonnen gebied voor ondernemers, maar tegenwoordig bruist het van levendigheid. Willemijn noemt het de perfecte plek. "Op zondag staan de mensen hier in rijen voor de deur. Ze nemen een koffie terwijl ze op hun beurt wachten. Vaak...

Choco & Zo bestaat 10 jaar

Choco & Zo bestaat 10 jaar

Choco & Zo bestaat 10 jaar. De Barneveldse delicatessenwinkel verkoopt chocolade, thee en koffie. Allemaal hoogwaardige kwaliteitsproducten. In 2017 won de winkel de titel ‘Beste foodspecialiteitenwinkel van Nederland’. Een mooie bekroning voor het team van eigenaren Marc en Christa Lagerwerf. Chocolatier én barista "Inmiddels zijn we met Choco...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...